Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová ako Jánošík. Chudobným dala, Žilinu obrala

Brankár podbrezovských futbalistov Martin Kuciak prirovnal svoje mužstvo po zápase v Žiline k Jánošíkovi. Stratilo veľa bodov s papierovo slabšími súpermi, ale uplynulú sobotu sa postaralo o doteraz najväčšiu senzáciu jesennej časti najvyššej súťaže.

04.10.2015 14:30
Žilina, Podbrezová Foto: ,
Ilustračné foto: Nikola Andrić z Podbrezovej v súboji so Žilinčanom Jaroslavom Mihálikom.
debata

Posledný tím z Podbrezovej vyhral na pôde Žiliny 3:1. Favorita šokujúco zničil za desať minút. „Bol to deň blbec, prehru beriem na seba,“ vyhlásil po stretnutí žilinský tréner Adrián Guľa. „Neurobil som správne rozhodnutia, ani v základnej zostave, ani v striedaniach, nepomohli mužstvu.“

Podbrezovčania ťahali do soboty šnúru siedmich prehier za sebou a od 29. apríla, dovedna v sedemnástich ligových stretnutiach, si pripísali len jedno víťazstvo – v 3. kole (1. augusta) aktuálneho ročníka zdolali Zemplín Michalovce 6:2, ešte vo svojom dočasnom domove v Brezne. Z plného bodového zisku sa tešili po 63 dňoch.

Z prvého víťazstva po svojom nástupe v Podbrezovej sa tešil tréner Marek Fabuľa. „Vyhrali sme na štadióne, odkiaľ sa body nenosia. Podali sme kolektívny a disciplinovaný výkon. Je to signál, že sme na dobrej ceste,“ komentoval podbrezovský kouč.

Žilinčania prehrali prvý raz v tejto sezóne na domácej pôde a tým v tabuľke domácich stretnutí zmizla posledná nula. „Pre nás bolo toto stretnutie obrovským poučením. Bol to zápas o nás, o našej mentalite, hoci neznižujem výkon súpera. Musíme dobiť energiu, zmobilizovať sily. V našom vývine, celkovom procese, nastala situácia, ktorá nás môže posunúť ďalej. Takáto facka je potrebná, len cesta bez tŕňov nie je správna. Nedá sa posúvať mužstvo len fyzicky, technicky, takticky, ale musíme to dokázať aj mentálne.“

O tom, že Žilina absolútne nezvládla úlohu favorita, svedčí aj fakt, že zápas sa vyvíjal v jej prospech. Už po štvrťhodine sa ujala vedenia z penalty, ktorú premenil Škriniar. Po prestávke však prišla čierna desaťminútovka, v ktorej inkasovala tri góly, najskôr vyrovnal Kapor a potom dvoma presnými zásahmi po sebe rozhodol Gál-Andrezly.

Žilinčania touto prehrou stratili výhodu nedávneho víťazstva na ihrisku Trenčína. Majster si poradil doma s Michalovcami a opäť unikol MŠK na rozdiel piatich bodov.

Koniec myjavskej série
V súboji dvoch Spartakov sa tešil domáci trnavský. Vyhral nad Myjavčanmi 2:1. Najmä preto, že hostia hrali dlho málo odvážne a keď sa ich prístup zmenil a skorigovali, už bolo neskoro. Myjava, druhý najúspešnejší tím na súperových ihriskách, prvý raz v sezóne prehrala vonku. Pred rekordnou návštevou kola sa skončila ich úspešná séria, v ktorej neprehrala sedem zápasov po sebe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava #Spartak Myjava #ŽP Šport Podbrezová #Marek Fabuľa