Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan vyhral tretíkrát v rade, v klube však stále vidia rezervy

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si v najvyššej slovenskej súťaži pripísali tretie víťazstvo v sérii. "Belasí" zdolali v piatkovom dueli 12. kola Fortuna ligy hráčov FC ViOn Zlaté Moravce 2:0, oba góly padli už v prvom polčase.

03.10.2015 15:10
slovan spartak, trávnik, terén, dážď, fortuna liga Foto: ,
Ilustračné foto
debata

V 12. min dostal Slovan do vedenia skúsený 33-ročný útočník Róbert Vittek, o „poistku“ sa na Pasienkoch postaral tesne pred odchodom do kabín kapitán Marko Milinkovič. Bratislavský tím sa priebežne posunul o jednu priečku na 3. miesto v ligovej tabuľke s 24 bodmi, má horšie skóre ako druhá Žilina. Líder z Trenčína získal 26 bodov. Tieto dve mužstvá však odohrali o zápas menej.

„Máme tri cenné body. Je dôležité, že sme zostali na víťaznej ceste. Uvidíme, ako sa bude cez víkend dariť klubom, ktoré sú v tabuľke nad nami. Proti FC ViOn to bol ťažký zápas, s čím sme rátali. Zlaté Moravce hrali s veľkým počtom hráčov pod loptou a veľkou motiváciou, ako každý súper proti nám. V mužstve vidieť významný progres, napríklad po taktickej stránke. Hráči sa dokážu oveľa lepšie pripraviť na stretnutie a súpera, dobre plnia naše pokyny. Dávame veľa gólov zo situácií, ktoré nacvičujeme v tréningoch, čo je dôležité. Snažíme sa postupne zlepšovať štyri hlavné parametre – technické, taktické, fyzické a psychologické. Dá sa to len tvrdou prácou,“ zhodnotil pre klubový web piatkový ligový súboj proti Zlatým Moravciam 45-ročný cyperský kouč ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou, ktorý však nebol úplne spokojný:

„Po druhom góle sme mali lepšie kontrolovať zápas, čo sme nedokázali. Na tom musíme pracovať. Za stavu 2:0 je potrebné viac držať loptu, kombinovať a nechať súpera behať bez nej. Stále však máme veľký priestor na zlepšovanie. Čaká na nás reprezentačná prestávka a som presvedčený, že po nej budeme opäť o pár krokov ďalej.“

Marko Milinkovič sa v tejto ligovej sezóne zapísal štvrtýkrát do streleckej listiny a spolu s Tamásom Priskinom je najlepším strelcom Slovana.

„Jakub Podaný ma pri gólovej situácii veľmi dobre videl, dal mi výbornú diagonálnu prihrávku, napokon bol z toho pekný gól. Teší ma, že som po troch penaltách skóroval konečne aj z hry,“ priblížil svoj gólový okamih zo 45. min stredopoliar „belasých“. Dvadsaťsedemročný rodák zo srbského mesta Čačak však videl aj nedostatky:

„Vyhrali sme zaslúžene, no s našou hrou nemôžeme byť stopercentne spokojní. Nehrali sme podľa očakávaní, ale máme tri body a pred sebou reprezentačnú prestávku, počas ktorej budeme usilovne trénovať. Pokiaľ ide o našich súperov na popredných priečkach – Trenčín, Žilinu a Myjavu – ich víkendové zápasy nebudem nejako zvlášť sledovať. My sa staráme o seba a podstatné je, že sme vyhrali nad Zlatými Moravcami. Odpočinieme si, od pondelka naplno trénujeme a pripravíme sa na najbližší duel v Myjave. Nás zaujíma len Slovan, ten musí vyhrávať.“

Hráči Zlatých Moraviec zostali po piatkovej dvojgólovej prehre na 9. mieste tabuľky Fortuna ligy s 11 bodmi, po víkende môžu klesnúť o jednu priečku v prípade zabodovania Skalice s Ružomberkom. Lodivod tímu od Žitavy Libor Fašiang po stretnutí na Pasienkoch skonštatoval:

„Myslím si, že sme proti Slovanu podali celkom dobrý výkon. Rozhodli dve individuálne chyby, ktoré súper potrestal. My sme naopak naše príležitosti nevyužili. Podľa mňa by bola spravodlivá remíza.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Robert Vittek
Načítavajú sa športové výsledky...