Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj majstrov v Žiline, premiéra najmladšieho kouča

Žilina - Slovan a Trenčín - Trnava. Aj tieto dva príťažlivé zápasy prinesie 8. kolo najvyššej futbalovej súťaže. Pokračuje po dvojtýždňovej reprezentačnej prestávke, ktorú využili tímy aj na mnohé zmeny.

12.09.2015 11:00
Žilina, Slovan Foto: ,
Súboje Slovana a Žiliny patria k najatraktívnejším v lige.
debata

Najvážnejšia sa udiala v Senici, kde skončil tréner Eduard Pagáč a nahradil ho Juraj Sabol. Je to už piata zmena na trénerskej lavičke (predtým Slovan, Zlaté Moravce, Ružomberok, Trnava) po necelej štvrtine súťaže. Nový senický sa stane najmladším trénerom v histórii ligy, má iba 31 rokov. V sobotu si odkrúti premiéru v Michalovciach, ale kedže nemá potrebnú kvalifikáciu, oficiálne bude figurovať na poste trénera športový riaditeľ klubu Dušan Vrťo.

Viaceré zmeny nastali aj v hráčskych kádroch. Najviac sa posilnila Trnava, ktorá má štyroch nových hráčov, okrem svojej bývalej opory Ľuboša Hanzela a dvoch Afričanov získala aj Argentínčana Davida Depetrisa, ligového kráľa strelcov spred dvoch rokov (vtedy v drese Trenčína).

Štyroch nových hráčov hlásia aj z Michaloviec, je medzi nimi ďalší kráľ strelcov, ale českej ligy spred šiestich rokov – Chorvát Andrej Kerič. Nováčika posilnil aj skúsený brankár Marián Kelemen a tiež obrancovia – Španiel Eric Sanchez a Gruzínec Akaki Chubutia. Známych futbalistov získali tiež Žilinčania – ofenzívneho stredopoliara Filipa Hlohovského a strelca z Bosny a Hercegoviny Nermina Haskiča, ktorý by mal nahradiť kanoniera Mateja Jeliča. Bývalý košický strelec Dávid Škutka si opäť zahrá v slovenskej lige – v drese Myjavy. Prišiel z pražskej Slavie, ale na jar už hosťoval v Podbrezovej.

Ťahákom bude súboj v Žiline, kde na seba narazia dva najúspešnejšie kluby slovenskej ligovej histórie – šesťnásobný majster hostí osemnásobného. "Posledný týždeň sme sa plne venovali iba príprave na Žilinu. Určite to nebude jednoduché, má mladé a talentované mužstvo. Verím, že zápas bude mať pre nás šťastný koniec,“ vyhlásil na stránke Slovana brankár Martin Krnáč, ktorý predtým pôsobil v žilinskom klube.

Ligová premiéra v aktuálnej sezóne čaká aj Ivana Hucka. Jeho trnavskí zverenci sa predstavia v Trenčíne a na zápas sú pripravené aj dve bývalé opory majstra – Boris Godál a Aldo Baéz. Ďalší bývalý Trenčan Depetris ešte v piatok čakal na dokumenty z Mexika potrebné na uzavretie prestupu. „Teším sa viac ako na ostatné zápasy. Šesť rokov strávených v Trenčíne sa nedá vymazať. Netuším, ako na mňa zareagujú fanúšikovia domácich, v drese AS som nechal na ihrisku vždy všetko,“ povedal Baéz na klubovej stránke Spartaka.

Aj Ružomberok čaká prvý zápas s novým koučom. Po Ivanovi Galádovi povedie mužstvo Ladislav Pecko, športovým riaditeľom sa stal Dušan Tittel. Ešte v úvode sezóny sedeli spolu na lavičke Slovana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #AS Trenčín #MFK Ružomberok #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...