Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novým trénerom Spartaka Trnava sa stal Ivan Hucko

Nástupcom Juraja Jarábka na poste trénera slovenského futbalového klubu FC Spartak Trnava sa v stredu stal Ivan Hucko. Päťdesiatročný (nar. 3. januára 1965) kouč sa s vedením "andelov" dohodol na spolupráci do konca jesennej časti s opciou na ďalšie obdobie.

02.09.2015 13:42
debata

„Dúfam, že sa nám podarí navodiť pozitívnu atmosféru, aby všetko vyzeralo, ako má. Chlapcom som v kabíne povedal, že sa teším na spoločnú prácu, a že jedine tréningom a dobrou robotou sa môžeme presadiť,“ citovala Ivana Hucka oficiálna internetová stránka trnavského klubu.

Bratislavský rodák Hucko už Spartak trénoval v sezóne 2006/2007, v najvyššej slovenskej súťaži okrem Trnavy viedol ešte MFK Ružomberok. Vyskúšal si aj trénerské anabázy v Saudskej Arábii, Spojených arabských emirátoch, Bahrajne a Katare. V stredu predpoludním už po svojom oficiálnom predstavení šéfoval tréningu Trnavčanov v Modranke. Zloženie zvyšku realizačného tímu sa nezmenilo, asistentmi zostali Branislav Mráz s Milanom Ivankom, koučom brankárom je naďalej Roland Praj. B. Mráz bol dočasne poverený v nedeľnom domácom zápase najvyššej slovenskej súťaže proti MŠK Žilina (2:0).

Premiéru v novej City Arene absolvuje Hucko v piatok o 20.15 h v prípravnom stretnutí s francúzskym mužstvom Olympique Marseille, fortunaligový debut naňho čaká v nedeľu 13. septembra 2015 v ôsmom kole na ihrisku AS Trenčín. Medzitým ešte „andeli“ 8. 9. odohrajú pohárový duel v Nových Zámkoch.

„Vnímam ako veľké plus, že hráči si môžu zmerať sily s takým kvalitným súperom ako Marseille. Medzinárodná úroveň je niekde inde. Všetky takéto skúsenosti sú prínosom,“ povedal bývalý zadák bratislavského Slovana, práve Spartaka, pražskej Dukly či FC Nitra o exhibícii s francúzskym OM a dodal, že z arabského sveta by na Slovensko najradšej priniesol tréningové a poveternostné podmienky.

Nový lodivod sa bude musieť zaoberať i doplnením kádra. „Zakaždým je to zložité, každý má svoje predstavy, aj ja sa budem snažiť presadiť tie svoje. Kostra tímu je podstatná, ale takých hráčov nemáme toľko, koľko by sme potrebovali. Príčinou sú najmä početné zranenia,“ pokračoval na webe spartak.sk Ivan Hucko, ktorý v spomenutom súboji so Žilinou okrem iného pozorne sledoval výkony trnavských obrancov: „Na futbal sa dá pozerať rôznymi spôsobmi. Ľudia zvonku ho často vidia inak než zamestnanci klubu. Pokúsime sa pritiahnuť návštevníkov do hľadiska. Chýbala herná kvalita, no predstavenie malo náboj a držalo v napätí až do konca. To je dôležité. Stopéri hrali dobre, boli tam chybičky krásy, celkovo to však vyznelo pozitívne rovnako ako výsledok. Ide o bekov, s ktorými sa dá pracovať.“

V FC Spartak počas reprezentačnej prestávky avizujú tiež doriešenie funkcionárskej otázky. Opar nejasnosti sa vznáša nad odchodom generálneho manažéra Viktora Blažeka. Stredajšie vydanie denníka Šport spomenulo možnosť, že predchádzajúci kormidelník Juraj Jarábek by sa mohol stať športovým riaditeľom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Juraj Jarábek #Ivan Hucko
Načítavajú sa športové výsledky...