Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý raz o body na novom štadióne. Spartak hostí Žilinu

Historický zápas čaká v 7. kole najvyššej futbalovej súťaže trnavský Spartak. Po takmer piatich mesiacoch sa vráti v nedeľu večer na svoj domovský štadión v súťažnom zápase. Končí sa obdobie kočovania a dočasného domáceho prostredia v Zlatých Moravciach.

28.08.2015 20:58
Spartak Trnava, City aréna Foto: ,
Vypúšťanie balónov počas slávnostného otvorenia City Arény - Štadióna Antona Malatinského v Trnave.
debata (1)

Posledný ligový zápas, ktorý odohrali Trnavčania doma, bolo aprílové derby so Slovanom v 25. kole minulého ročníka. Teraz sa vracajú už na úplne iný štadión, novú arénu Antona Malatinského. Po minulotýždňovom otvorení sa v nej bude bojovať prvý raz o body.

„Samozrejme, našou túžbou je odštartovať novú éru štadióna víťazstvom,“ zdôrazňuje trnavský brankár Ľuboš Kamenár. „Nastúpime na zápas s odhodlaním, vieme, že budeme mať podporu našich fanúšikov, ale čaká nás náročné stretnutie. Naposledy sme hrali so Slovanom, ktorý má možno najkvalitnejší káder, ale Žilina hrá momentálne asi najlepší futbal.“

Skúsená opora, ktorá v lete posilnila mužstvo, priznáva, že registruje napätie, ktoré sa okolo tímu utvorilo, aj tlak na trénera, ale on sa s tým dokáže vyrovnať. „Sme profesionáli a ja sa vždy usilujem maximálne sa koncentrovať na zápas, nenechám sa ničím vyrušiť,“ dodáva.

Trnavčania sú v neľahkej pozícii, pretože v prípade nedeľňajšieho neúspechu by sa mohli ocitnúť takmer na dne tabuľky. Teraz ju od posledných Michaloviec delia dva body. Žilinčania sú na tom momentálne neporovnateľne lepšie, ale domáci môžu niečo vyťažiť zo skutočnosti, že súper pricestuje po náročnom programe zo španielskeho Bilbaa a mohla by sa na jeho hráčoch prejaviť únava. Kým Trnava zatiaľ vyhrala len jediné stretnutie, Žilina je už len jedno z dvoch mužstiev (s Trenčínom), ktoré ešte neokúsilo v novej sezóne pocit prehry.

V trnavskom drese by sa mal predstaviť aj Tomáš Majtán, ktorý dlhšie pôsobil v MŠK Žilina. „Tešíme sa, verím, že ľudia nás poženú dopredu, zápas so Žilinou zvládneme a naštartujeme sa na víťaznú vlnu,“ zdôraznil na klubovej stránke strelec, ktorý mal z trnavských hráčov najbližšie ku gólu aj nedávno na Pasienkoch, jeho hlavičku zastavila žrď.

V predchádzajúcom kole sa vrátili na vynovené domáce štadióny Trenčania i Podbrezovčania. Teraz sa okrem Trnavy predstaví doma prvý raz v sezóne aj Ružomberok. Privíta nováčika z Michaloviec a verí, že konečne vybojuje prvé víťazstvo. Ružomberčania zostali jediní v súťaži, ktorí sa z neho ešte netešili.

Program 7. kola

Sobota 19.00 Slovan Bratislava – Skalica, Senica – Trenčín, Ružomberok – Michalovce, Dunajská Streda – Podbrezová, Myjava – Zlaté Moravce, nedeľa 19.00 Trnava – Žilina.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...