Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odpísaný Čikoš: Tréner nás hneď oslovoval po mene

Odpísaný Erik Čikoš sa v utorok večer v derby so Spartakom Trnava nečakane vrátil do základnej zostavy Slovana. Obranca belasých, ktorý si zahral aj v reprezentačnom drese, si hľadal nový klub. Bývalí tréneri s ním už nerátali a Čikoš trénoval a hral s béčkom.

26.08.2015 16:44
Erik Čikoš, Martin Mikovič Foto: ,
Erik Čikoš zo Slovana, za ním v pozadí Martin Mikovič zo Spartaka Trnava.
debata

„Už som nerátal, že sa vrátim do prvého tímu, bol som zmierený s tým, že odchádzam, zmena ma teraz príjemne prekvapila,“ priznal 27-ročný futbalista, ktorý pôsobil predtým aj v zahraničí. Vyžiadal si ho nový cyperský kouč Nikodimos Papavasiliou. „Tréner vyhlásil, že ma pozná, že mužstvo sleduje už tri mesiace. Ukázalo sa, že ho má naozaj zmapované, boli sme prekvapení, že každého už na prvom tréningu oslovoval po mene. Mal prehľad o tom, kto má akú funkciu v tíme, aké sú jeho prednosti,“ pokračoval Čikoš.

Na otázku, či mal problém s predchádzajúcim trénerom Dušanom Tittelom, iba krčil ramenami. „Možno mal problém on so mnou, naozaj neviem a neriešim to,“ zareagoval. „Aj Dušan Tittel a Ladislav Pecko chceli mužstvu len to najlepšie, sú to slovanisti, na klube im určite záleží, ale nevyšlo im všetko podľa predstáv. Taký je futbal, vedenie sa rozhodlo dať tímu nový impulz. Počul som, že klub s novými trénermi ráta dlhodobo, to je dobrá cesta, tak sa pracuje aj v Žiline a Trenčíne.“

Nový tréner urobil na neho dobrý dojem. „Vie, o čom hovorí, má svoje skúsenosti. Mali sme spolu len tri tréningy, takže nebolo veľa času na hlbšie zmeny. Prebrali sme nejaké základy, vysvetlil nám, čo od nás chce, vštepoval nám základy svojej taktiky, hovorili sme o tom, čo chceme hrať v budúcnosti, aby naše výkony mali tvár.“

Čikoš zdôraznil, že napriek väčšej pauze bol v zápase v pohode. „Najmä v druhom polčase som cítil, že som dlhšie nehral náročnejší zápas, ale nemal som vážnejšie problémy,“ zdôraznil.

Čo bude ďalej, zatiaľ nevie. „Riešil som svoju budúcnosť, rokoval s nejakými klubmi, ale nebolo to príliš zaujímavé. Ani finančne. Ale ešte je týždeň prestupové obdobie, je to otvorené, možno zostanem a možno ani nie. Na konci roka mi končí zmluva, uvidíme, či sa dohodneme na novej. Obe alternatívy sú možné.“

V uplynulých dňoch sa hovorilo aj o záujme o Adama Zreľáka, ktorý proti Trnave spečatil výhru druhým gólom, premiérovým v novej sezóne. Medzi klubmi, ktoré by ho chceli získať, sú vraj aj anglické. „Záujem ma teší, ale som hráčom Slovana a musím sa sústrediť na zápasy v jeho drese, hrať v každom zápase naplno. Odchod neriešim, ak sa niečo v budúcnosti vyvinie, bude na vedení klubu, ako zareaguje, potom ma bude informovať,“ vyjadril sa Zreľák.

Aj on vníma nového trénera pozitívne. „Je tu krátko, ale dodal nám sebavedomie. Ukázal nám, čo od nás čaká v ofenzíve i defenzíve. Hrali sme dobrý pressing, makali sme, bojovali. Mali sme viac šancí ako súper a zaslúžene sme vyhrali. Potešilo ma, že som k tomu prispel gólom a dúfam, že v ďalších zápasoch prídu ďalšie.“

Šemrinec sa zaradil na 12. miesto
Trenčan Igor Šemrinec inkasoval v súboji s Ružomberkom prvý gól v tejto ligovej sezóne. Čisté konto si držal 513 minút. Týmto výkonom sa zaradil na 12. miesto v historickom rebríčku v samostatnej slovenskej súťaži. Od rekordu zostal ďaleko – ten drží Miroslav König (Slovan) s 1129 minútami z ročníka 1998/1999.

V Slovane naskakujú tréneri proti Trnave – úspešne

Z posledných šiestich trénerov, ktorí sedeli na lavičke Slovana v uplynulých štyroch rokoch, štyria zažili premiéru proti Trnave. Aj piaty – Jozef Chovanec – mal pôvodne otvoriť svoje pôsobenie na Pasienkoch s týmto tradičným súperom, ale nakoniec tento zápas odložili, lebo Trnavčanov trápili zdravotné problémy. Prvý zápas si potom odkrútil so svojím bývalým klubom Spartou Praha v Európskej lige.

Chovancov nástupca Dušan Tittel, ktorý skončil na Pasienkoch minulý týždeň, odštartoval svoje krátke účinkovanie pred necelými piatimi mesiacmi v Trnave, tohtoročné aprílové derby sa skončilo bezgólovou remízou.

Traja ďalší tréneri sa v premiére tešili z víťazstva – Vladimír Weiss 7. augusta 2011 (2:1 na Pasienkoch), Samuel Slovák 5. augusta 2012 (1:0 v Trnave) a teraz Cyperčan Nikodimos Papavasiliou (2:0 na Pasienkoch).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Erik Čikoš
Načítavajú sa športové výsledky...