Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Derby na Pasienkoch bude bez fanklubov

Najprestížnejšie slovenské futbalové derby Slovan Bratislava - Spartak Trnava sa bude niesť v znamení premiéry nového trénera belasých a tiež bojkotu fanklubov oboch táborov.

25.08.2015 08:00
slovan, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia bratislavského Slovana vyhlásili bojkot domácich zápasov. Trnavčania sa k nim pridali.
debata (8)

Trnavský Ultras Spartak i Bíli Andeli sa rozhodol podporiť časť fanúšikov súpera, ktorých sa podľa nich vedenie klubu usiluje „o vyhnanie zo štadióna prostredníctvom šikany“. Dá sa teda očakávať, že na Pasienkoch, tak ako je to obvyklé v posledných mesiacoch, bude vládnuť komorná atmosféra.

Cyperský tréner Nikodimos Papavasiliou vedie bratislavský tím len od soboty a dnes zažije v dohrávke 6. kola najvyššej súťaže ostrú premiéru. Vyhlásil, že na Slovan prišiel zbierať tituly a chce prilákať atraktívnym, útočným futbalom divákom do hľadiska.

Naposledy sa súboj týchto súperov na Pasienkoch skončil nerozhodne (1:1) a aj v Trnave sa v závere minulého ročníka zrodila remíza (0:0). V minulom ročníku však bola úspešnejšia Trnava, ktorá v domácom súboji súpera jasne zdolala (4:0). Teraz sa jej príliš nedarí, pretože z piatich kôl má len jedinú výhru a od dna tabuľky ju delia iba dva body. Spokojní s účinkovaním v lige nie sú ani na Pasienkoch, Slovan z uplynulých štyroch ligových zápasov vyhral len raz.

Zmeniť to má nový kouč na trénreskej lavičke, ktorý zažil hráčsku kariéru aj v anglickej Premier League (Newcastle United), pôsobil ako tréner v mládežníckych anglických tímoch a viedol aj prvoligové cyperské kluby a grécky OFI Kréta.

„Prichádzam v rozbehnutej sezóne, takže nás od začiatku čaká veľa práce. Musíme čím skôr dosiahnuť, aby hráči pochopili našu filozofiu. Je mi vlastný ofenzívny prejav, ale naša hra musí byť vyvážená a zodpovedná aj smerom dozadu,“ cituje 44-ročného Papavasilioua klubový web Slovana. Nový kouč už má vedľa seba aj nového asistenta, ktorým je Nikos Kounenakis, Grék, ktorý naposledy pôsobil v Montreale Impact, v severoamerickej Major League Soccer.

Oficiálna stránka Spartaka informuje, že dnešné stretnutie bude v priamom prenose aj na obrazovkách Slovak Sport TV, ktorá by mala byť už treťou televíznou spoločnosťou, ktorá bude vysielať zápasy najvyššej futbalovej súťaže (okrem nej aj RTVS a TV Dajto).

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #derby #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...