Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdá previerka pre majstra. Stratí prvé body?

Úvodných päť zápasov v domácich súťažiach zvládli skvele. Nestratili ani bod, súperom nepovolili streliť gól a pýšia sa výborným skóre - 10:0.

15.08.2015 08:00
Trenčín Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Futbalisti Trenčína sa síce rozlúčili s pohárovou Európou veľmi skoro, no na slovenských trávnikoch podľa očakávania dominujú. Majster vstúpil do ligy štyrmi víťazstvami, na ktoré nadviazal aj v Slovenskom pohári. V Pezinku zdolal domáceho treťoligistu presvedčivo 5:0. Už dnes však čaká na zverencov Martina Ševelu dosiaľ najnáročnejšia previerka v sezóne. V súboji prvého s druhým sa predstavia na trávniku Dunajskej Stredy.

„Ideme si po tri body. Musíme si však dať pozor, aby to nedopadlo ako v minulej sezóne. Po prvom polčase sme viedli o dva góly, no napokon sme prehrali 2:3,“ upozorňuje v rozhovore pre fortunaliga.sk kapitán AS Peter Kleščík.

Trenčania ukončia na Žitnom ostrove šnúru zápasov po súperových ihriskách. V Dunajskej Strede ich zaiste čaká mimoriadne búrlivá atmosféra. Štadión pre 6-tisic divákov by mohol byť vypredaný. „Hráme na vlastnom trávniku, očakávame veľa fanúšikov a ich výraznú podporu. Urobíme všetko pre to, aby sme tri body udržali doma,“ vraví pre oficiálnu klubovú stránku tréner Tomislav Marič.

Dunajskostredčania hrajú vo výbornej forme. Zo štyroch ligových zápasov neprehrali ani jeden (2 víťazstvá a 2 remízy). Na lepší vstup do najvyššej slovenskej súťaže si v ére samostatnosti nepamätajú. O body už obrali troch slovenských zástupcov v Európskej lige – Slovan, Trnavu aj Žilinu. Trúfajú si aj na účastníka predkola Ligy majstrov.

Futbalový sviatok bude cez víkend aj v Skalici. Nováčik sa po prvý raz v histórii predstaví v lige na vlastnom štadióne. Pokrstiť by ho chcel víťazstvom nad zvučným súperom – Spartakom Trnava. Aj na Záhorí by sa mali tribúny, na ktorých je približne 1500 miest, zaplniť do posledného miesta.

O premiérový bod v tejto sezóne zabojujú Zlaté Moravce. ViOn je jediným tímom, ktorému svieti v najdôležitejšej kolonke nula. Vymazať by ju chcel v domácom zápase s Podbrezovou. Kolo uzatvorí meranie síl medzi Ružomberkom a Žilinou. Zápas môžete sledovať v priamom prenose na RTVS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #DAC Dunajská Streda #FK Senica
Načítavajú sa športové výsledky...