Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chorvátsky strelec Jelič: Čakám, že sa ozve tréner reprezentácie

Má formu ako hrom. So siedmimi gólmi vedie tabuľku strelcov v európskych pohárových súťažiach. Chorvátsky futbalista Matej Jelič (24) ich dal v piatich zápasoch sedem a spolu s dvoma ligovými stretnutiami si pripísal v úvode sezóny už deväť presných zásahov. Keď sa v minulej sezóne stal najlepším kanonierom slovenskej ligy, mal na konte za celý rok 19 gólov...

04.08.2015 10:00
Matej Jelič Foto: ,
Matej Jelič.
debata

Cíti strelec, že má výnimočnú formu?
Ľahko zistí, že má formu, keď sa mu sypú góly do súperovej bránky…(smiech). Dôležitá je celková pohoda. Cítim sa veľmi dobre, maximálne sa koncentrujem na každý zápas a prejavuje sa to. Dúfam, že mi to vydrží, čo najdlhšie.

Je to tak, že ráno sa zobudíte a cítite, že večer dáte gól?
Keď sa ráno zobudím, už sa teším na zápas… Futbal mi veľmi chutí. To je asi to tajomstvo. Mám radosť, keď vybehnem na trávnik a ešte väčšiu, keď dám gól.

Prežívate najlepšie futbalové týždne, máte životnú formu?
Myslím si, že áno. Dúfam však, že má čaká ešte aj lepšie obdobie, že toto nie je vrchol, že zažijem viac pekných momentov.

Už teraz ste dali takmer polovicu gólov z celého minulého ročníka…
Je to úžasná bilancia a pre mňa je to len ďalšia motivácia, aby som dal tento rok viac gólov ako v minulom. Som rád, že strieľam góly v každom zápase a pomáhajú mužstvu.

Momentálne ste aj najlepším strelcom v pohárovej Európe. Sledujete túto štatistiku?
Samozrejme, viem o nej, je to príjemné. Ale musím dodať, že najdôležitejšie je, že zatiaľ postupujeme. Je jedno, kto dáva góly. Futbal je kolektívna hra, ak budeme postupovať, môžem si aj ja zlepšovať bilanciu. Ak vypadneme, ďalšie góly už v pohári nepridám.

Gól ste strelili aj v nedeľu do myjavskej siete. Žilina vyhrala 4:1, čo naznačuje, že to bol jednoduchý zápas. Aká bola realita?
Veľmi sme si uľahčili situáciu, keď sme už v úvodných piatich minútach dali dva góly. Rozhodnuté však nebolo, lebo súper bojoval a usiloval sa o zvrat. Škoda, že sme dostali po prestávke gól. Našťastie sme sa nesplašili, správne zareagovali a keď sme strelili tretí gól, už bolo všetko vybavené.

Vo štvrtok čaká váš tím odveta v Európskej lige proti Poltave. Prvý zápas vyhrala Žilina 2:0. Čo očakávate od odvety? Je už rozhodnuté?
Bude to podobný zápas ako v Žiline. Súper bude hrať agresívne a čakať, že po brejkoch alebo štandardných situáciách dá gól. Ešte sa nevzdal, chce postúpiť tak ako aj my. Bude to ťažký zápas, ktorý my musíme i chceme zvládnuť.

Majú vaše výkony a góly ohlas aj doma v Chorvátsku?
Áno, konečne o mne vedia viac, keďže som sa výraznejšie presadil aj v pohároch. Objavujú sa titulky, že som prvý strelec Európskej ligy. Oslovujú má z chorvátskych médií, píšu o mne a tým pádom aj o Žiline. Teší ma to.

Oslovil vás už aj tréner chorvátskej reprezentácie Niko Kovač?
Zatiaľ nie, ale čakám na jeho telefonát, dúfam, že sa ozve, že si tiež všimne moje výkony.

V Žiline ste už dva roky. Vedeli by ste si predstaviť, že tu zostanete aj dlhší čas?
Už som si zvykol, vybudoval som si nejaké zázemie, našiel veľa kamarátov. Páči sa mi, ako funguje klub. A obľúbil som si aj mesto, je veľmi príjemné. Už som sa zlepšil aj v slovenčine, ešte mám problémy s hovorením, ale dôležité, že skoro všetko rozumiem. Cítim sa tu dobre. Rád by som tu ešte aspoň rok zostal, ale vo futbale sa môže stať všeličo.

Máte nejaké iné ponuky?
Nejaké už boli. V budúcnosti chcem vyskúšal aj niečo nové, ale ešte nie teraz. Práve tento víkend príde priateľka Eva z Chorvátska a zostane so mnou v Žiline.

Takže odohráte najbližší ročník v žilinskom drese?
Neplánujem odchod, ale ak by prišla nejaká ponuka, ktorá by bola zaujímavá pre klub i mňa, nič sa nedá vylúčiť…

Do Chorvátska prúdi teraz množstvo slovenských turistov. Aj vy ste dovolenkovali doma pri mori?
To som nestihol, nemal som veľa času, dovolenka nebola dlhá. Bol som doma, v dedine, odkiaľ pochádzam, tam som si oddýchol. K moru to mám odtiaľ šesto kilometrov. Približne ako slovenskí turisti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Matej Jelič