Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledných nováčikov čaká boj o prvé body

Všetky tri slovenské pohárové tímy sa v 3. kole najvyššej súťaže predstavia zajtra na ihriskách súperov a nebudú mať jednoduchú úlohu.

01.08.2015 06:00
futbal, futbalová lopta, futbalová bránka,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Slovan nastúpi v Dunajskej Strede a Žilina na Myjave, čakajú ich teda zápasy s mužstvami, ktoré v úvode ligy ešte nezaváhali. Ani Trnava to nebude mať ľahké proti ambicióznemu Ružomberku, hoci ten bude doma opäť v Poprade. Atraktívny zápas v Dunajskej Strede uvidia aj televízni diváci – ligový futbal sa po piatich rokoch vracia na obrazovky RTVS.

Kolo otvorí súboj v Brezne, kde má domáce prostredie Podbrezová. Minuloročný nováčik privíta aktuálneho z Michaloviec a bude to stretnutie mužstiev, ktoré nielenže ešte nebodovali, ale nestrelili ani gól. Pravda, Podbrezová má na konte iba jeden zápas, lebo jej stretnutie v úvodnom kole so Žilinou odložili.

V Podbrezovej veria, že konečne pretrhnú neúspešnú sériu. V lige prehrali šesť stretnutí po sebe. Michalovčania čakajú na prvé historické ligové body i gól. Ich súper z druholigovej súťaže – Skalica – si v úvode sezóny počíňa v najvyššej súťaži lepšie. Vyhral oba zápasy a v sobotu ho čaká regionálne derby v Senici.

Skaličania prostredie poznajú, pretože tu odohrali aj predchádzajúci zápas s Michalovcami (na ich štadióne prebiehajú úpravy, aby mohol spĺňať potrebné normy). Nováčik je úspešnejší ako jeho dnešný skúsenejší súper. Seničania získali zatiaľ len bod. Aj to s trochou šťastia, pretože ho v minulom kole vybavil Pillár až v poslednej minúte zápasu s Ružomberkom.

"Na zápas sa veľmi teším, som rád, že po záhorácko-kopaničiarskom derby budeme mať aj čisto záhorácku konfrontáciu. Určite ide o mimoriadne stretnutie, sám to cítim podľa záujmu známych o vstupenky,“ vyhlásil v rozhovore na klubovej stránke senický útočník Jakub Kosorín, ktorý pochádza z Brodského v Skalickom okrese. Verí, že do tretice to jeho tímu vyjde a po prehre a remíze vyhrá.

"Nezáleží, či máme jeden bod alebo šesť, motivácia pred takýmto zápasom je samozrejmá,“ doplnil.

Program 3. kola

Sobota: 17.00 Podbrezová – Michalovce (v Brezne), 19.00 Senica – Skalica, Zl. Moravce – Trenčín, nedeľa: 18.00 Dun. Streda – Slovan, 19.00 Ružomberok – Trnava (v Poprade), Myjava – Žilina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Fortuna liga