Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal sa vracia na obrazovky. Po piatich rokoch ho bude vysielať aj RTVS

Najvyššia slovenská futbalová súťaž sa vracia do vysielania verejnoprávnej televízie po piatich rokoch.

31.07.2015 13:20
senica, ružomberok, tomáš ďubek, samuel mráz Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (2)

Únia ligových klubov a UFA Sports Slovakia sa na základe pokročilého štádia rokovaní s RTVS o postúpení licenčných práv pre aktuálny ročník Fortuna ligy dohodli s RTVS na vysielaní nedeľňajšieho zápasu 3. kola FC DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava. Priamy prenos sa začne o 17.50 h na Dvojke.

„Po sérii rokovaní sa nám podarilo dospieť k dohode s majiteľmi licenčných práv, preto sme veľmi radi, že prvýkrát od mája 2010 si budú môcť všetci futbaloví fanúšikovia pozrieť Fortuna ligu bezodplatne na obrazovkách RTVS,“ uviedol šéf športovej redakcie RTVS Marcel Merčiak. Rokovania s partnermi naďalej prebiehajú, o prípadnej akvizícii ďalších práv na vysielanie prenosov Fortuna ligy bude RTVS informovať v priebehu najbližších dní. V prípade skorého ukončenia rokovaní by RTVS mala odvysielať zápasy Senice proti Trnave (4. kolo) a Ružomberka so Žilinou (5. kolo).

ÚLK a UFA Sports Slovakia dospeli k dohode s TV Dajto zo skupiny Markíza, ktorá bude vysielať priame prenosy z Fortuna ligy od 8. kola. „Som rád, že sa slovenský ligový futbal vracia na televízne obrazovky prostredníctvom RTVS a TV Dajto. Futbal sa po dlhšom období objaví na voľnej televízii a my veríme, že je to pre dobro Fortuna ligy a jej fanúšikov po celom Slovensku,“ reagoval na dohodu s RTVS a skupinou Markíza prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Dajto