Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan získal Podaného zo Sparty, Žilina skúša talent z ďalekej Ázie

Český ľavonohý futbalista Jakub Podaný zakotvil v ŠK Slovan Bratislava. Skúsený, od pondelka 28-ročný ľavý záložník či obranca (nar. 15. júna 1987), podpísal s "belasými" zmluvu na dva roky.

19.06.2015 16:40
Jakub Podaný Foto: ,
Jakub Podaný.
debata

Ku svojim novým spoluhráčom sa pridá v prvý deň budúceho týždňa, keď A-tím Slovana odcestuje na sústredenie do Česka. Správu zverejnila oficiálna internetová stránka bratislavského klu­bu.

Jakub Podaný je odchovancom pražskej Sparty, vo svojej domovine pôsobil na hosťovaní v FK Bohemians Praha, Sigme Olomouc či FK Teplice. V sezóne 2013/2014 hosťoval v gréckom mužstve AEL Kalloni a v druhej polovici minulého kalendárneho roka si vyskúšal exotický angažmán v Indii, kde s Atléticom Kalkata triumfoval v Super League – jednej z dvoch najvyšších tamojších súťaží.

Na jar sa vrátil do Sparty. Pôjde o jeho druhú slovenskú anabázu, v jarnej časti ročníka 2009/2010 si obliekal dres FK Senica.

V Žiline na skúške kórejský útočník

V tíme úradujúceho slovenského vicemajstra MŠK Žilina je na skúške už tretí zahraničný futbalista. Po Kamerunčanovi s belgickým občianstvom, krídelníkovi Bigenovi Yalovi a chorvátskom ľavom obrancovi Lukovi Lučičovi sa v kádri klubu spod Dubňa objavil na „próbe“ útočník z Kórejskej republiky Roan Kwon.

Devätnásťročný zakončovateľ (nar. 28. decembra 1995) pôsobil v uplynulej sezóne vo štvrtej nemeckej lige v rezervnom mužstve Hamburgeru SV. Informácie o príchode mladého ázijského útočníka do Žiliny, ktorú vedie z lavičky tréner Adrián Guľa, priniesla oficiálna internetová stránka MŠK.

Roan Kwon pôsobil v domovine do 31. decembra 2013 v tíme Inčcheon United. Následne sa presunul do Nemecka: od 1. januára 2014 sa stal hráčom „devätnástky“ Hamburgeru a ostatný ročník už účinkoval v „béčku“ HSV.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Jakub Podaný