Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalovčania slávili už na Záhorí. Po návrate šli za svojim mecenášom

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa stali víťazmi druhej najvyššej slovenskej súťaže 2014/2015. Rozhodol o tom sobotňajší zápas záverečného 12. kola nadstavbovej časti o postup do Fortuna ligy, v ktorom Michalovce zvíťazili v priamom súboji o prvú priečku na pôde MFK Skalica 2:0 (0:0).

14.06.2015 09:36
MFK Zemplín Michalovce Foto: ,
Hráči Michaloviec s víťaznou trofejou.
debata

Zemplínčania si po poslednom stretnutí sezóny prevzali z rúk prezidenta Slovenského futbalového zväzu Jána Kováčika víťazný pohár a následne sa na skalickom trávniku začali ich oslavy.

„Na Záhorie sme cestovali s taktickým cieľom. Nechceli sme dostať gól, preto sme sa snažili vychádzať z dobrej defenzívy do brejkov, čo sa nám aj darilo. Súper nám umožnil po jednej štandardnej situácii skórovať a dali sme gól na 1:0. Domáci po inkasovaní hru ešte viac otvorili a nám sa podarilo v závere streliť aj druhý gól. V dvojzápase so Skalicou sme zaznamenali úplne zaslúžené víťazstvá a dosiahli sme aj zaslúžený postup. Chlapci to odpracovali veľmi dobre a svedomite, chválim ich za tímový výkon a predovšetkým za prístup k zápasom a tréningom počas celej sezóny,“ uviedol na webe MFK Zemplín tréner František Šturma a potom pridal aj perličky z majstrovských os­láv:

„Začali sme v jednej reštaurácii v Skalici. Chlapci v autobuse už vo veľkom spievajú, cesta na východ s trofejou bude veľmi dlhá. Hneď po príchode s ňou pôjdeme za šéfom klubu Igorom Šoltinským, ktorý si ju zaslúži najviac, pre to, čo za tých desať rokov pre michalovský futbal urobil.“

Keďže okrem poslednej Banskej Bystrice zostúpili z I. ligy aj Košice, ktoré nedostali licenciu pre štart vo Fortuna lige 2015/2016, do najvyššej súťaže mieria obaja sobotňajší súperi. Skalica však bude musieť splniť viaceré podmienky na účasť v najvyššej súťaži, najmä čo sa týka domáceho ihriska.

Hráči Skalice a Michaloviec pred vzájomným... Foto: SITA, Martin Medňanský
Skalica, Michalovce, Marián Čišovský Hráči Skalice a Michaloviec pred vzájomným zápasom podporili boj bývalého slovenského reprezentanta Mariána Čišovského so zákernou chorobou.

„Michalovce majú štadión, ktorý spĺňa všetky kritériá. Skalica prisľúbila, že do začiatku súťaže urobí na štadióne nevyhnutné úpravy a dostane potom výnimku na pol roka na vybudovanie umelého osvetlenia. Viackrát som oba tímy v tejto sezóne videl hrať a nestratia sa ani vo Fortuna lige,“ skonštatoval pre TA3 prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Hráčov Michaloviec i Skalice teraz čakajú krátke párdňové dovolenky a potom už príprava na nováčikovskú sezónu v najvyššej súťaži.

debata chyba