Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V lige sa hrá o bronz i o kráľa strelcov

Takmer všetky podstatné otázky končiaceho sa ročníka najvyššej futbalovej súťaže sú zodpovedané.

30.05.2015 11:00
Slovan, DAC Foto: ,
Zápasy medzi Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava patria k najsledovanejším vo Fortuna lige.
debata

V dnešnom 33., záverečnom kole, ktoré sa kompletne hrá v jeden deň aj v jednu hodinu, sa ešte rozhodne, kto obsadí tretie miesto a kto sa stane kráľom strelcov.

Na bronzovej priečke skončí buď Spartak Trnava alebo Slovan Bratislava. Oba tímy sa predstavia na ihriskách súperov. Miernu výhodu majú Trnavčania, pretože získali o dva body viac ako belasí. Aby mali istotu, stačí im aj remíza, v porovnaní s Bratislavčanmi majú lepšie vzájomné zápasy i celkové skóre. Čaká ich však náročný súboj v Žiline.

„Máme stále dosť motivácie. So silným súperom budeme hrať jednoznačne na víťazstvo a pokúsime sa potešiť fanúšikov, ktorí nám zostali verní,“ zdôraznil žilinský tréner Adrián Guľa.

Slovan ťahá v závere sezóny úspešnú sériu, vyhral päť uplynulých zápasov za sebou. Čaká ho stretnutie na Žitnom ostrove. Proti DAC sa v tomto ročníku slovanistom nedarí, naposledy s ním doma prehrali (0:1) a na jeseň sa zápas skončil nerozhodne (1:1).

Kráľom strelcov bude druhý raz legionár – stane sa ním Žilinčan Jelič alebo Seničan Kalabiška, prípadne sa môžu umiestniť na čele tabuľky obaja. Zatiaľ dali po 17 gólov.

„Do každého zápasu dávam maximum, chcem byť najlepším strelcom, ale keď sa mi to nepodarí, nebudem smutný. V porovnaní s minulou sezónou som urobil značný výkonnostný pokrok,“ pripomína Matej Jelič. Naposledy jediným presným zásahom rozhodol o víťazstve Žiliny už na pôde nového majstra z Trenčína.

Jeho súper, český strelec Jan Kalabiška, má v súboji s Podbrezovou motiváciu prekonať doteraz najlepšieho senického strelca v ročníku – Smetana pred štyrmi rokmi končil súťaž s 18 gólmi, ale na streleckú korunu mu nestačili. „Je to motivácia prekonať ho. Verím, že mi aj spoluhráči pomôžu k nejakému gólu, ale dôležité najmä bude, aby sme vyhrali a úspešne sa rozlúčili so sezónou,“ vyjadril sa na klubovej stránke Kalabiška.

Program 33. kola

Sobota: 17.15 Senica – Podbrezová, Myjava – Košice, B. Bystrica – Ružomberok, Žilina – Trnava, Zl. Moravce – Trenčín, Dun. Streda – Slovan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #AS Trenčín #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...