Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Žiliny Guľa: Ak nie my, tak Trenčín. Ale naposledy

Tréner Adrián Guľa (39) pomáhal budovať trenčiansky tím a má tiež svoj podiel na jeho úspechu. Už druhý rok však pôsobí v konkurenčnom MŠK Žilina, ktorý pod jeho vedením najskôr obsadil v najvyššej súťaži 9. miesto a v tomto ročníku skončí druhý.

26.05.2015 08:00
Adrián Guľa Foto: ,
Adrián Guľa.
debata

Žilinské mužstvo je jediné, ktoré má plusovú bilanciu s novým majstrom. Dva razy remizovalo (2:2 a 1:1) a uplynulú sobotu mu v deň korunovácie pripravilo prvú prehru (0:1) po desiatich víťazstvách za sebou.

O šancu získať titul ste prišli definitívne už v predchádzajúcom kole. Vnímate výhru v Trenčíne aspoň ako malú satisfakciu?
Je to naša odpoveď, ktorú vnímam ako hnací motor do nasledujúcej sezóny. Išlo nám nielen o prestíž, ale aj posilnenie sebadôvery do budúcnosti. Cením si, že chlapci dali hlavy hore, ukázali charakter a odohrali v Trenčíne dobrý a víťazný zápas, v ktorom boli kompaktní a vypracovali si aj dosť šancí. Stretnutie malo obojstranne dobrú úroveň, narazili na seba dve výborné mužstvá.

Po jeseni ste boli na čele súťaže. Ste sklamaný, že ste nevyužili šancu získať titul už v tomto roku?
Už sa pozeráme dopredu. Asi to malo všetko tak byť. Bojovali sme takmer do konca o titul, získali sme v tomto smere skúsenosti. Aj progres je značný, hoci ešte to nevyšlo. Rád si počkám na titul v Žiline, lebo toto mužstvo má určite veľký potenciál.

Nemohlo z neho viac vyťažiť už tento ročník?
Samozrejme, mohlo, veľa k tomu nechýbalo. Nezvládli sme niektoré situácie, a tak to musíme prežiť. Toto mužstvo predtým nezažilo až také náročné situácie ako v tejto sezóne, aj tlak bol väčší ako v minulom období. To všetko sú pre nás veľké skúsenosti, ktoré v nasledujúcej sezóne využijeme.

Čo podľa vás najviac rozhodlo v súperení s Trenčínom?
Boli to len detaily. Napríklad vo vzájomných zápasoch. V prvom súboji v Trenčíne sme dostali gól v nadstavenom čase a iba sme remizovali, u nás doma súper vyrovnával päť minút pred koncom. To už je šesť bodov. Ale to je všetko už len keby. Trojkolový systém priniesol aj to, že sme dva razy hrali na ihrisku najväčšieho súpera a len raz doma.

Váš tím urobil v tabuľke výrazný skok. Po deviatom mieste sa vytiahol na druhé… Je to pre vás jednoznačný dôkaz zlepšenia?
Áno, ale nevnímam to len ako výsledkový, tabuľkový progres, ale najmä herný. Dali sme najviac gólov, najmenej sme inkasovali. Mali sme proti sebe silného súpera, ktorý naplno šliapal, dokázali sme ho pribrzdiť a máme s ním lepšiu bilanciu. Súčasný tím potvrdil progres i kvalitu a verím, že ukáže ešte väčšie ambície.

Vyššie je už len prvé miesto. Je mužstvo pripravené na túto výzvu?
To je naša túžba. Úsilie vyhrávať v každom zápase sa neoslabí. Po tom, čo sme prežili v tomto ročníku, máme ešte väčší hlad. Čakajú nás aj ďalšie výzvy, budeme hrať čoskoro v Európskej lige, uvidíme, ako ju zvládneme, čo nám prinesie.

Zostane káder pokope, posilní sa?
To je teraz ťažká otázka, budeme ju riešiť po skončení súťaže.

Ako vnímate úspech trenčianskeho tímu, ktorý ste pred príchodom do Žiliny viedli a úzko ste spolupracovali so súčasným koučom Martinom Ševelom?
Martinovi tento titul prajem. Ak sme ho nezískali my, tak nech je to Trenčín. Ale naposledy.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Adrián Guľa