Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podolák chce využiť možnosť odvolať sa na CAS v Lausanne

Prezident futbalového MFK Košice Blažej Podolák sa nezmieril s administratívnym preradením klubu z najvyššej slovenskej súťaže do II. ligy.

25.05.2015 07:50
Tomáš Huk, Košice, Slovan Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Košice nedostali licenciu pre nesplnenie finančných kritérií. Podľa predpisov Slovenského futbalového zväzu by celá záležitosť už mala byť uzavretá. MFK však má možnosť odvolať sa na Športový arbitrážny súd v Lausanne, ktorý je v podobných prípadoch často poslednou inštanciou. Košičania chcú využiť túto možnosť.

„Za každé podobné odvolanie je potrebné zaplatiť poplatok. Neviem teraz povedať, či uspejeme, ale pre svoj osobný pocit tak chcem urobiť, lebo niektoré veci sa neudiali fér. Nepopieram, že sme nesplnili podmienky licenčného konania, ale si myslím, že viac vecí mi na tomto rozhodnutí nesedí. Preto chceme využiť možnosť odvolať sa, aby arbitrážny súd preskúmal konanie licenčnej komisie SFZ,“ povedal v rozhovore pre denník Šport Blažej Podolák.

Košice nedostali licenciu pre nevyrovnanie sa s trojicou hráčov – Petrom Bašistom, Jánom Novákom a Ľubomírom Korijkovom. „Dostal som už otázku, či sme nemohli vyplatiť týchto troch hráčov, lebo to nie je až taká vysoká suma. Mohli sme. Ale tým pádom by som podrazil všetkých ostatných hráčov, ktorí súhlasili s dohodou. Aj trojica spomenutých hráčov v prvej fáze pôvodne súhlasila s dohodou, no potom svoje rozhodnutie otočila o 180 stupňov. Keď som im povedal, ak vám vyplatím túto sumu – spolu asi 40 000 eur – tak nebudem mať na výplaty hráčom, s ktorými sme sa na tom dohodli, tak mi povedali, že ich to nezaujíma. Mohol som ich vyplatiť, dnes by sme mali licenciu, ale podrazil by som ostatných hráčov a nevedel by som sa im už nikdy pozrieť do očí. Nechcel som zažiť to, že títo traja sa budú smiať do tvárí ostatným hráčom: vám neprišli výplaty, my máme vyplatené všetko. Pre mňa je to lepšia situácia, že sme si vyčistili stôl. A mám ešte väčšiu motiváciu ako doteraz. Táto situácia ma naštartovala na pozitívnu vlnu. Ak skončíme v II. lige, urobím všetko pre to, aby sme sa po roku hneď vrátili do ligy,“ uviedol pre Šport Podolák, ktorého celá situácia mrzí aj z tohto dôvodu, že už bol pripravený investor na svoj vstup do klubu. „Podmienkou bolo, že musíme byť v lige,“ doplnil pre Šport Podolák.

debata chyba
Viac na túto tému: #mfk košice #Blažej Podolák