Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: V Trenčíne korunovali majstra v daždi. Oslavy nepokazila ani prehra

Ani hustý dážď či prehra s MŠK Žilina 0:1 v predposlednom 32. kole najvyššej slovenskej súťaže nemohli futbalistom AS Trenčín znechutiť majstrovské oslavy.

23.05.2015 20:11 , aktualizované: 21:17
AS Trenčín Foto: ,
Futbalisti AS Trenčín oslavujú svoj premiérový titul.
debata

Tie si v sobotu podvečer pod hradom Matúša Čáka po záverečnom domácom predstavení v ročníku 2014/2015 vychutnali priamo na trávniku aj stovky trenčianskych priaznivcov z 3500, ktorí dorazili na štadión. O najtesnejšom víťazstve druhého tímu poradia Fortuna ligy nad už istým šampiónom rozhodol kanonier hostí Matej Jelič. Ten sa svojím sedemnástym presným zásahom v aktuálnej sezóne I. ligy dotiahol na čele poradia strelcov na Seničana Jana Kalabišku.

Na čiastkový neúspech však nikto z Trenčanov nemyslel, keď vstupoval na improvizované pódium na hracej ploche. Vo štvrtok oficiálne odhalenú novú trofej pre futbalového majstra Slovenska s názvom Esencia hry priniesol výkonný riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK) Michal Mertinyák. Čerství držitelia celkového prvenstva postupne prichádzali v bielych tričkách s nápisom 1+1 pripomínajúcim tohtosezónny zisk cenného double, keďže triumfovali aj v Slovnaft cupe.

Medailové pamiatky hráčom i členom realizačného tímu AS odovzdávali prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik a prezident ÚLK Ivan Kozák. Ako posledný prišiel tréner Martin Ševela. Esenciu hry prebral z rúk Ivana Kozáka kapitán Peter Kleščík.

„Máme naozaj krásny pohár, pridali sme ho k predchádzajúcemu triumfu v Slovenskom pohári. Až po čase si to všetci uvedomíme, chalani budú zapísaní v histórii a už im to nikto nevezme. Teraz ide všetko bokom. Keď sa neskôr ohliadnu za svojou kariérou, uvidia, čo v ročníku 2014/2015 dokázali pre maličký Trenčín, ktorý dovtedy len čakal na nejaký úspech. Z tohto pohľadu som na nich nesmierne pyšný a teším sa s nimi,“ znela reakcia 39-ročného kouča Ševelu. Ten v Trenčíne pôsobil aj ako aktívny hráč, v minulosti si obliekal tiež dresy Dubnice alebo bratislavských klubov Interu a Slovana.

zväčšiť Majstrovské oslavy futbalistov AS Trenčín. Foto: SITA, TomṚ Somr
AS Trenčín, oslavy, futbal Majstrovské oslavy futbalistov AS Trenčín.

Rodák z Mosta pri Bratislave potvrdil, že prehra so Žilinou už neznamenala príliš veľa: „Vedeli sme, čo na nás čaká. Nemalo to šancu prekaziť nám radosť, už nás nikto nemohol predstihnúť. Na druhej strane, každá prehra mrzí. Aj pred týmto duelom sme sa pripravovali tak, aby sme zvíťazili. Nepodarilo sa nám to, ale chlapci išli na maximum, siahli si na dno. Z tohto hľadiska im niet čo vyčítať. Teraz bude dôležité naozaj si to užiť a vychutnať, neviete kedy v budúcnosti sa vám to znovu podarí. Následne príde zaslúžená dovolenka a potom príprava na Ligu majstrov a novú sezónu najvyššej domácej súťaže. Všetko bude mať svoj poriadok a pôjdeme krok za krokom, ale teraz sú v nás veľké emócie.“

Ani domáci hráči si nerobili ťažkú hlavu z toho, že proti MŠK vyšli bodovo naprázdno. Za kabínu to dosvedčil stredopoliar Matúš Bero: „Prehra nepokazila oslavy. Uvedomovali sme si, že už nemusíme. Keby výsledok rozhodoval, určite by to bolo iné. Bol to výborný zápas, klobúk dolu pred Žilinčanmi aj pred nami, že sme do toho dali všetko.“

Napriek tomu, že už pred sobotným stretnutím bolo o majstrovskom primáte rozhodnuté, nemali v AS ťažkosti s koncentráciou, ba ani motiváciou. „S týmto nebol problém, pretože chalani vedeli, o čo ide a chceli tento zápas vyhrať. Len v závere sme poľavili, čo nás stálo lepší výsledok. No túto aj ostatné prehry prevýšia emócie a zážitky zo zisku titulu a Slovenského pohára. Je to vskutku historické pre nás všetkých,“ doplnil pre agentúru SITA šťastný trenčiansky „vodca“ Martin Ševela.

Majstrovské oslavy futbalistov Trenčína Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Futbalisti AS Trenčín oslavujú svoj premiérový...
debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #majstrovské oslavy
Načítavajú sa športové výsledky...