Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trenčíne najprv šláger, potom oslavy

Futbalový Trenčín zažije veľký deň. Najprv v šlágri 32. kola najvyššej súťaže stretnú domáci s MŠK Žilina a hoci už neovplyvní poradie na prvých dvoch miestach, bude mať prestížny náboj.

23.05.2015 11:00
Trenčín, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Trenčína sa už pripravujú na majstrovské oslavy.
debata

Narazia na seba tímy, ktoré na jar bojovali o titul. V minulom kole už padlo rozhodnutie, Trenčania sa stali prvý raz majstrami, k titulu im v predstihu pomohol bratislavský Slovan, ktorý vyhral v Žiline. Po dnešnom stretnutí si mužstvo prevezme majstrovskú trofej a potom vypuknú oslavy historického triumfu.

Pôvodne práve tento zápas dvoch hlavných favoritov mohol rozhodnúť boj o titul, čo by ešte viac zvýraznilo jeho význam. Tréner Martin Ševela bol však radšej, že jeho tím už má titul istý. „Padol nám kameň zo srdca, vyhneme sa ďalšiemu tlaku a môžeme nastúpiť uvoľnení, stretnutie so Žilinou si vychutnať,“ tvrdí. „Stretnú sa dva ofenzívne ladené tímy, môže to byť pekný zápas, prídu si na svoje diváci. Pokúsime sa, aby to bola oslava futbalu, ktorou bude žiť celý Trenčín.“ V tomto ročníku ešte nemal súboj prvých dvoch víťaza – oba zápasy sa skončili remízou (2:2, 1:1). Výhru si naposledy vybojoval Trenčín – pred rokom vyhral v Žiline 1:0.

Trenčiansky štadión rekonštruujú, čo prinieslo aj obmedzenie kapacity a všetci diváci sa do hľadiska tentoraz nedostanú. Zápas však budú môcť sledovať aj v meste na Mierovom námestí na veľkoplošnej obrazovke. Od štvrtej popoludní, viac ako hodinu pred výkopom, bude pripravený program, zábava pre fanúšikov.

V najvyššej súťaži sú už podstatné otázky zodpovedané, nielen tá, kto je majstrom. Vypadne Banská Bystrica a v Európskej lige sa predstaví Žilina, Trnava a Slovan. Dva posledne menované tímy ešte bojujú o tretie miesto. Trnavčania si ho zatiaľ držia, slovanisti čakajú na ich zaváhanie.

Spartak hostí s elitou sa lúčiacu banskobystrickú Duklu a je jasným favoritom. Ponúka na posledný „domáci“ zápas v Zlatých Moravciach fanúšikom akciu. Kto príde, dostane zadarmo vstupenku na otvorenie nového štadióna.

Program 32. kola
Sobota: 17.15 Trenčín – Žilina (Digi sport i Dajto), Slovan – Zl. Moravce, Trnava – B. Bystrica (Digi sport), Košice – Senica, Podbrezová – D. Streda, Myjava – Ružomberok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #Fortuna liga #oslavy titulu
Načítavajú sa športové výsledky...