Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: Trenčiansky rebrík

Trenčiansky klub trpezlivo a systematicky, krok za krokom, staval po návrate do ligy majstrovský rebrík až do slovenského futbalového neba.

21.05.2015 19:00
debata

Skončil v lige piaty (2012), tretí (2013), druhý (2014) a – prvý (2015). Ani raz sa na ceste nezastavil, ani raz sa nevrátil čo len o krok späť.

Je paradoxom, že trenčianske majstrovské základy kládol ešte muž, ktorý stál teraz na opačnej strane barikády – ako hlavný súper. Prvý architekt úspechu Adrián Guľa sa už presvedčil, že sú pevné a že ľudia, ktorí po ňom pred dvoma rokmi prevzali štafetu, boli učenliví žiaci.

Obdivuhodné je, že v celom období budovania tímu uvoľňovali pod Trenčianskym hradom do zahraničia i ku konkurencii svoje opory (vrátane kouča), ale vždy ich nahradili a diery v zostave zacelili. Z tých, čo odišli, by mohli pokojne zostaviť inú jedenástku a tá by súčasnej v boji o titul poriadne podkurovala.

Na rozdiel od svojich predchodcov je Trenčín slovenský majster s výrazným legionárskym charakterom. Aj majiteľským, najmä s peniazmi zo zahraničných prameňov. Cudzinci mali tradične v základnej zostave prevahu. V poslednom zápase v Banskej Bystrici sa v nej objavili šiesti (siedmy nastúpil po prestávke). Enklávu spoza hraníc dopĺňali vždy šikovní slovenskí futbalisti, aj z trenčianskych zdrojov.

Majstrovský pohár putuje do správnych rúk. Trenčania sa do slovenského futbalového raja nevytiahli skratkami, ani po vyznačených chodníkoch. Nebo však u nás nevisí tak vysoko ako u susedov. Certifikát kvality vystaví mužstvu až Liga majstrov, do ktorej v júli vstúpi. Ukáže sa, aký je úspešný tím v skutočnosti sil­ný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #AS Trenčín #Fortuna liga #budovanie
Načítavajú sa športové výsledky...