Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík pripustil, že odíde zo Slovana

Majiteľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík privítal, že štát zobral na seba zodpovednosť postaviť nový Národný futbalový štadión v Bratislave.

06.05.2015 18:00
štadión tehelné pole, búranie štadiónu, stavba,... Foto: ,
Majiteľ futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík pripustil, že možno odíde zo Slovana.
debata (16)

Chce sa podielať na jeho budovaní a má záujem, aby Slovan na ňom mohol v budúcnosti hrávať. „Zaplatíme si, že tam budeme hrať,“ potvrdil podnikateľ, ktorý do projektu už investoval podľa vlastných slov nemálo peňazí.

Rozpočet štadióna podľa doterajšieho projektu bol 70 až 72 miliónov eur (spolu s komerčnými budovami, s ktorými sa teraz neráta, až 235 miliónov), premiér Róbert Fico však hovoril o výrazne lacnejšom štadióne. Otázkou teda zostáva, akú podobu bude mať nový stánok na Tehelnom poli.

Kmotrík ešte v pondelok večer po zápase Slovana so Senicou vravel o vybudovaní nového štadióna ako o jednej z podmienok, aby naďalej financoval bratislavský Slovan. Vyjadril sa k súčasnému malému záujmu fanúšikov, aj na ligové stretnutie so Senicou, ktoré belasí hladko vyhrali (4:1), ich prišlo do hľadiska na Pasienkoch len niekoľko stoviek.

Na otázku Pravdy, či to nie je pre neho demotivujúce, zareagoval. „Nie je to nič príjemné. Vždy sa dá všetko zabaliť. Ak hovorím len o sebe, nič strašné by sa nestalo. Sú to moje korunky a ja si poviem, či končím, alebo nie. Viem si predstaviť aj rozumnejšie využitie plus mínus štyroch – piatich miliónov eur, ktoré do futbalu ročne dávame.“

Tvrdí, že počká ešte nejaký rok – dva a buď sa podarí postaviť štadión a hrať dobrý futbal, a tým aj pritiahnuť divákov – alebo nie. „Bratislavský fanúšik je náročnejší na prostredie, služby, servis. Ak by bol dobrý štadión i futbal, tak sa to zlepší. Bratislava má podľa mňa potenciál, aby chodilo na zápas šesť – sedemtisíc ľudí,“ domnieva sa Ivan Kmotrík.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík #Národný futbalový štadión #Fortuna liga