Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dukla sa chytá slamky. Zabojuje o záchranu

Takýmto zápasom sa hovorí, že sú šesťbodové. Zlaté Moravce mohli mať po 28. kole dvanásť bodový náskok pred poslednou Duklou Banská Bystrica a osud posledného tímu tabuľky mohol byť v podstate spečatený.

06.05.2015 17:10 , aktualizované: 18:20
Banská Bystrica - Trnava Foto: ,
Je otázne, či budú mať fanúšikovia Banskej Bystrice dôvod na radosť aj po záverečnom kole Fortuna ligy.
debata

Vzájomný súboj dvoch najviac ohrozených tímov najvyššej futbalovej súťaže sa však skončil prekvapujúcim víťazstvom hostí a banskobystrickej Dukle ešte svitla nádej – predposledný ViOn je pred ňou už len o šesť bodov.

„Prehra je nepríjemná, ale máme pred sebou ešte päť zápasov a verím, že dáme mužstvo dokopy a získame potrebné body,“ komentoval zakopnutie tréner Zlatých Moraviec Branislav Mráz. Banskobystrickú Duklu nezdolal jeho tím v aktuálnom ročníku ani do tretice. „Ťažko sme sa presadzovali, lebo sme mali ťažké nohy. Bolo to z našej strany zlé,“ potvrdil Mráz.

Dukla na jar vyhrala prvý raz. Predtým sa z ligového víťazstva tešila pred pol rokom. Vlani na začiatku novembra zdolala tiež Zlaté Moravce. Bilanciu so svojím najvážnejším súperom v boji o záchranu má plusovú – 1:1, 2:0, 1:0. Jej pozícia zostáva však stále kritická.

Posledný tím súťaže sa chytal v utorok povestnej slamky. „Chceli sme sa ešte pokúsiť situáciu zdramatizovať, bola to pre nás výzva, hoci sme dúfali, že keď sa stretneme so Zlatými Moravcami budeme mať menšiu stratu,“ komentoval banskobystrický kouč Štefan Rusnák.

Zdôraznil, že jeho tím podal bojovný výkon a zaslúžene vyhral. V piatok čaká Duklu na domácom trávniku Dunajská Streda. DAC v utorok konečne vyhral (po piatich ligových zápasoch bez plného zisku) a má o desať bodov viac ako najbližší súper, so záchranou by už nemal mať problémy. Predposledný ViOn nastúpi v Žiline. Banská Bystrica cíti ďalšiu šancu… „Dobre sa pripravíme na najbližší zápas, chceme nad Dunajskou Stredou vyhrať a stiahnuť náskok Zlatých Moraviec na tri body. Potom sa uvidí…“ doplnil Rusnák.

V piatkovom ligovom programe bude ťahákom súboj v Senici, ktorá privíta svojho súpera z finálového pohárového zápasu, ktorý sa hral len minulý piatok v Poprade. Radi by vrátili lídrovi súťaže pohárovú prehru, ktorá sa zrodila v dramatickom stretnutí až po penaltovom rozstrele. Tým by ešte mohli skomplikovať aj trenčiansku cestu za titulom.

Seničania sa však musia pozerať najmä na seba. Vzätí po finále im nevyšiel uplynulý pondelok súboj na Pasienkoch, kde hladko podľahli Slovanu (1:4) a stratili pohárovú priečku. Ak si chcú udržať reálnu šancu na účasť v Európskej lige, nemali by zajtra doma zaváhať.

Strelec jediného gólu so Slovanom Róbert Pillár verí, že sa mužstvo zmobilizuje po dvoch nepríjemných prehrách za sebou, v rozpätí týždňa ho čaká tretie náročné stretnutie. „Pokúsime sa najbližšie zápasy vyhrať, získať čo najviac bodov, aby sme sa dostali do Európy. Do zápasu s Trenčínom dáme všetko, chceme hrať tak ako v Poprade, ešte trochu lepšie a tri body zostanú doma,“ verí Pillár.

Program 29. kola
Piatok 16.30 Košice – Trnava, Banská Bystrica – Dunajská Streda, 19.00 Ružomberok – Podbrezová, Senica – Trenčín, Myjava – Slovan Bratislava
Sobota 20.15 Žilina – Zlaté Moravce.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Dukla Banská Bystrica #ViOn Zlaté Moravce #FK Senica #Fortuna liga
Načítavajú sa športové výsledky...