Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo futbalovej lige sa začína boj o štvrté miesto

Finálový pohárový zápas, ktorý odsunul 28. ligové kolo na nezvyčajný pondelkový a utorkový termín, odštartoval aj boj o štvrté miesto v najvyššej domácej súťaži.

04.05.2015 12:00
Senica, Juraj Piroška Foto: ,
Futbalisti Senice sa v pondelok predstavia na pôde Slovana.
debata (4)

V Európskej lige sa predstavia tri slovenské tímy, teda ešte aj štvrté mužstvo tabuľky má v nej istú účasť. Momentálne sa na nej drží Senica, ale iba bod za ňou je Slovan a tri body stráca Myjava.

Veľa môže naznačiť už pondelkový priamy súboj dvoch kandidátov na Pasienkoch. Obhajca titulu hostí finalistu pohára a naskytá sa mu šanca na obrat v súťaži, v ktorej sa mu zatiaľ príliš nedarí. „Máme jasný cieľ – vybojovať účasť v Európskej lige,“ zdôrazňuje stredopoliar belasých Marko Milinkovič. Po pondelku sa jeho tím môže vyšvihnúť na postupovú priečku.

Seničania však podali uplynulý piatok v Poprade solídny výkon a prízvukovali svoje odhodlanie dostať sa do Európy cez ligovú súťaž. Naposledy prerušili nepriaznivú sériu so Slovanom, keď po vyše štyroch rokoch konečne vyhrali (2:1). Doma je však bratislavský tím vo vzájomných stretnutiach jasne úspešnejší, Seničania na Pasienkoch ešte nikdy nezvíťazili – vlani na jeseň sa tešili belasí (4:1).

V pondelok sa predstaví aj ďalší kandidát na Európsku ligu – Spartak Trnava. V Zlatých Moravciach privíta Ružomberok a hráči sa s realizačným tímom rozhodli, že uhradia fanúšikom cestu na zápas. Futbalisti sa vzdali prémií v tomto stretnutí. Klub vypraví do Zlatých Moraviec autobusy a podľa informácie na klubovej stránke, ich počet je neobmedzený, záleží len na záujme fanúšikov.

Program 28. kola, pondelok: 17.15 Slovan Bratislava – Senica (Digi sport), 19.00 Trnava – Ružomberok v Zlatých Moravciach, utorok 16.30 Podbrezová – Žilina, 17.15 Trenčín – Košice (Digi Sport), 19.00 Zl. Moravce – B. Bystrica, D. Streda – Myjava.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #28. kolo
Načítavajú sa športové výsledky...