Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trnave nastali komplikácie. Západnú tribúnu nedokončia

Avizovaná a pripravovaná rekonštrukcia západnej tribúny na Štadióne Antona Malatinského v Trnave a navýšenie jej kapacity sa nebude realizovať. Investor projektu prestavby City-Arena, a.s., chcel zmodernizovať aj štvrtú tribúnu na štadióne a zvýšiť ju o 1,2 metra tak, aby splynula s ďalšími tromi.

01.05.2015 11:10
city aréna, spartak trnava, štadión Foto:
Na severnej tribúne už práce finišujú, vľavo časť západnej tribúny, ktorú napokon rekonštruovať nebudú.
debata

Zámerom bolo navýšiť kapacitu štadióna na 20 460 miest. "Napriek tomu, že so všetkými účastníkmi stavebného konania sme viedli z našej strany nadštandardne korektný dialóg potvrdený spoločnou dohodou, dňa 24. apríla 2015 stavebný úrad obdržal pripomienku k stavebnému konaniu od majiteľov nehnuteľnosti na Športovej ul. č. 6.

Aj keď tieto pripomienky neobstoja z pohľadu stavebného zákona (západná tribúna tam stojí už desaťročia) a sú, podľa nás, len účelovou obštrukciou, stavebný úrad musí konať, čím sa vydanie stavebného povolenia časovo posúva o niekoľko mesiacov. Z uvedeného dôvodu je nemožné tento náš zámer zrealizovať do 22. augusta 2015, čo je stanovený termín otvorenia projektu CITY ARENA – Štadión A. Malatinského," uviedol v tlačovej správe predseda predstavenstva spoločnosti Pavol Adamec.

Realizátor prestavby je preto nútený pokračovať v modernizácii západnej tribúny len v jej súčasných rozmeroch a kapacite. „Je nám veľmi ľúto, že nevieme ovplyvniť postoj niektorých spoluobčanov k realizácii tohto, pre Trnavu výnimočného, projektu, na ktorý budú, ako dúfame, hrdí nielen obyvatelia nášho mesta, ale aj športoví fanúšikovia z celého Slovenska,“ dodal Pavol Adamec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Spartak Trnava #Štadión Antona Malatinského #City-Arena