Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bero: Jasná penalta. Neviem, prečo sa domáci rozčuľovali

Trenčania pod Čebraťom suverénne dominovali v držaní lopty, tromfli domácich na šance, v prvom polčase spálili minimálne dve, no veľa nechýbalo, aby sa z Liptova vracali len s bodom. V závere uchmatli všetky tri a ich kabína dunela šťastím. Naopak, v ružomberskej zavládlo ticho a obrovský smútok.

26.04.2015 14:55
Matúš Bero Foto: ,
Matúš Bero.
debata (2)

Liptáci prežili blesky pred svojou bránkou a umnou taktikou siahali po remíze. Prišla však 85. min, keď po zákroku domáceho kapitána Jána Masla na prenikajúceho Matúša Bera, rozhodca Roland Weiss ukázal na značku bieleho bodu a zároveň faulujúcemu hráčovi vytiahol červenú kartu. Dvadsaťdvaročný Holanďan v službách AS Gino van Kessel jedenástku rutinérsky premenil.

"Bola to jasná penalta, posunul som si loptu a protihráč trafil moju nohu. Neviem, prečo sa domáci rozčuľovali,“ vravel Matúš Bero. "V prvej polovici sme nevyužili šance a tým išli trošku dole. Pomohli nám striedania, ktoré potvrdili, že každý hráč z lavičky je na sto percent pripravený naskočiť do zápasu. Ani na chvíľku sme neprestávali veriť, že stretnutie zlomíme. V boji o titul si veríme, ale najbližšie nás čaká pre Trenčín historické finále Slovenského pohára, v ktorom chceme byť takisto úspešní,“ doplnil 19-ročný šikovný mladík.

Po penaltovom ortieli, ktorý vyvolal búrku nevôle v hľadisku, domáci útočník Pavol Masaryk tak vášnivo debatoval s rozhodcom, že si vykoledoval žltú kartu. "Pýtal som sa, prečo v prvom polčase neodpískal penaltu v náš prospech, po jasnej ruke Trenčana (Madu, pozn. autora) v pokutovom území. Trenčínu prajem, aby získal titul, ale takto vyhrať… Som z toho nešťastný,“ vravel Masaryk.

"Trenčín má veľmi dobrý tím, no dokázali sme s ním hrať takmer rovnocennú partiu. Hoci bez vyloženej šance, pretože v útoku sa nám nedarilo podržať loptu. Celých deväťdesiat minút sme naplno odmakali. Žiaľ, v závere nám uletel bod. Strašne nás to mrzí.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #MFK Ružomberok #Pavol Masaryk #Matúš Bero