Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok hostí Trenčín. Doma na jar neprehral

Oba tímy, ktoré bojujú o titul, sa v 27. kole najvyššej futbalovej súťaže predstavia na ihriskách súperov.

24.04.2015 12:00
MFK Ružomberok, futba Foto: ,
Futbalisti Ružomberka (ilustračná foto).
debata

Kolo otvoria Žilinčania, ktorí sa už dnes predstavia pred televíznymi kamerami na pôde poslednej Banskej Bystrice. Situácia domácich je kritická a ďalšie straty si nemôžu dovoliť. Favoritom je však hosťujúci tím, ktorému Dukla v tomto ročníku ešte nedala gól (0:0, 0:2). V minulom ročníku bola však úspešnejšia – dva razy Žilinu zdolala a raz sa ich súboj skončil remízou. Žilinčania neradi spomínajú najmä na posledný zápas v minulej sezóne, pred rokom schytali na Štiavničkách nečakaný výprask (1:4).

Žilinčanom naposledy nevyšiel domáci zápas s Myjavou, v ktorom utrpeli prvú domácu prehru v ročníku, ale vonku sú stále jasne najúspešnejší. „Ideme ďalej, troška sme si to skomplikovali, ale nevzdávame sa. Verím tomu, že Trenčín ešte potrápime,“ vyhlásil po nečakanom domácom zakopnutí žilinský kapitán Viktor Pečovský na klubovom webe.

Prvým predpokladom je dnešné víťazstvo. Potom bude Žilina čakať, ako obstojí prvý Trenčín v ťažkom zápase v Ružomberku. Zverenci Ivana Galáda síce utrpeli na Pasienkoch pred necelým týždňom prvú prehru na jar, ale doma sú zatiaľ úspešní – zo šiestich stretnutí štyri vyhrali a v dvoch remizovali. Môžu hrať bez tlaku, v lige sa už zachránili.

Trúfajú si aj na lídra súťaže. „Prečo nie?“ zareagoval na otázku skúsený ružomberský útočník Pavol Masaryk. „Musíme sa na zápas dobre pripraviť. Trenčín je zdolateľný, my máme výhodu domáceho prostredia. Bolo dôležité, že sme sa chytili v úvode jari a pokúsime sa pokračovať v doterajších výkonoch.“

Po štyroch dňoch sa vráti do Senice Dunajská Streda. V utorok v semifinálovej pohárovej odvete DAC na senickom trávniku prehral 0:1 a vypadol v penaltovej dráme. V závere stretnutia stratil aj vylúčeného brankára Polačeka, ale jeho trest sa na ligu nevzťahuje a môže zajtra nastúpiť. „Verím tomu, že to Senici vrátime – strelíme viac ako jeden gól a vzadu udržíme nulu,“ vyhlásil v rozhovore na klubovej stránke Martin Polaček.

Program 27. kola
Piatok 19.00 Banská Bystrica – Žilina (Digi sport), sobota 16.30 Košice – Slovan Bratislava, 19.00 Ružomberok – Trenčín, Senica – Dunajská Streda, Myjava – Zlaté Moravce, nedeľa 19.00 Trnava – Podbrezová (Digi sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #AS Trenčín #MFK Ružomberok #Dukla Banská Bystrica