Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodol náhradný kapitán premiérovým gólom

Stopér bratislavského Slovana Kornel Saláta zažil po zimnom návrate na Pasienky dve premiéry. Prvý raz mal na rukáve kapitánsku pásku a dal svoj prvý gól v belasom drese. Bol o to cennejší, že znamenal výhru nad Ružomberkom.

19.04.2015 14:20
Kornel Saláta Foto:
Kornel Saláta.
debata

„Konečne sme zvíťazili, odohrali sme dobrý zápas, dobre sme bránili a mohli streliť aj viac gólov, ale dali sme aspoň jeden a stačil,“ zdôraznil 30-ročný obranca, ktorý dostal pásku, lebo kapitán Martin Dobrotka i jeho zástupca Dušan Perniš chýbali.

Salátova hlavička zo štandardnej situácie skončila za Nikoličovým chrbátom hneď v úvode zápasu. Po rohovom kope Milinkoviča si nabehol do šestnástky a rozhodol.

Po piatkovej prehre Trnavy v Trenčíne (0:1) sa slovanisti priblížili k Trnavčanom na rozdiel dvoch bodov. „Veríme, že si môžeme ešte vybojovať miestenku do európskeho pohára, pred nami je veľa zápasov,“ dodal Saláta.

Ružomberčanov mrzelo, že inkasovali jediný gól zo štandardnej situácie, na ktorú sa v týždni pripravovali. „Prvý polčas sme boli trochu ustráchaní, tréner nás v prestávke upozorňoval, aby sme sa viac pohybovali. O niečo sme sa zlepšili, ale nemali sme vyloženú šancu,“ komentoval kapitán hostí Ján Maslo.

Ružomberok podľahol na Pasienkoch prvý raz na jar v ôsmom zápase. „Každá séria sa raz skončí, už sa musíme pozerať dopredu,“ vravel Pavol Masaryk, ktorý si na jar pripísal po návrate do Ružomberka štyri góly, ale tentoraz sieť svojho bývalého klubu nerozvlnil. „Hrať na Slovane je pre mňa stále veľká česť, na tento zápas sa vždy teším, strávil som tu päť krásnych sezón. Je pekné, keď ma aj súperovi fanúšikovia povzbudia, to si vážim,“ dodal Masaryk.

V tomto ročníku vyhral Slovan s Ružomberkom všetky tri vzájomné zápasy, vždy o jeden gól (2:1, 2:1, 1:0).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Kornel Saláta