Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trenčíne sa stretnú úspešné tímy s dlhými sériami

Trenčín verzus Trnava. V predohrávke 26. kola narazia na seba pred televíznymi kamerami tímy, ktoré ťahajú dlhé pozitívne série. Pre jedného z nich sa môže už dnes skončiť. Tento súboj veľa napovie v súperení o titul i pohárové miesta.

17.04.2015 11:00
Erik Sabo Foto: ,
Erik Sabo v jednom z predošlých vzájomných zápasov Trnavy s Trenčínom.
debata

Trenčania na domácom trávniku ešte v tomto ročníku neprehrali. V doterajších 13 stretnutiach len v jednom remizovali, v ostatných vyhrali. Doma podľahli naposledy v ligovom súboji pred vyše rokom, 4. apríla 2014 Slovanu Bratislava (0:1), ich séria bez prehry trvá teda dovedna 16 zápasov.

Trnavčania zasa v aktuálnom ročníku nenašli premožiteľov v 14 stretnutiach po sebe (8 výhier, 6 remíz). Tímy sa vo vzájomných súbojoch v posledných rokoch spoliehali na domáce prostredie. V auguste 2012 vyhral Trenčín v Trnave (3:0), ale potom už boli pánmi vždy domáci na jedinú malú výnimku, keď si v októbri 2013 Spartak odniesol z Trenčína bod (2:2). Trnavčania neradi spomínajú najmä na november 2012, keď dostali pod Trenčianskym hradom veľký výprask (0:6).

Na jar sú úspešnejší ako dnešní súperi už len Ružomberčania, ale tí majú na konte o jeden zápas viac. A až šesť zo siedmich jarných zápasov odohrali doma. Teraz ich čaká ťažká skúška, zajtra sa predstavia na Pasienkoch, kde bude mať premiéru pred vlastnými divákmi nový trénerský tandem belasých Dušan Tittel – Ladislav Pecko.

Pikantný súboj čaká predovšetkým Adama Zreľáka, ktorý nastúpi proti „svojim“, v zime prestúpil do Slovana práve z Ružomberka.

"Potrebujeme body, potrebujeme víťazstvá. To je zrejmé. Proti Ružomberku ťažko očakávať ľahký zápas, pretože sa posilnil a na jar ešte neprehral. Pre mňa, ale aj pre ostatných chalanov to bude zaujímavý duel a ja dúfam, že sa nám podarí zvíťaziť. Ak budeme pokračovať v tom, čo sme začali a naplníme taktické pokyny, máme na úspech predpoklady,“ vyhlásil v rozhovore pre klubovú stránku Zreľák.

Program 26. kola
Piatok 19.00 Trenčín – Trnava, sobota 16.30 Podbrezová – Banská Bystrica, 19.00 Zlaté Moravce – Senica, Dunajská Streda – Košice, Slovan Bratislava – Ružomberok, nedeľa 19.00 Žilina – Myjava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #AS Trenčín