Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava sa o mesiac sťahuje. Ako odškodní verných fanúšikov?

Už o mesiac sa budú futbalisti Spartaka Trnava sťahovať. Opustia svoj štadión po derby so Slovanom a štyri záverečné domáce zápasy ročníka odohrajú v Zlatých Moravciach.

02.03.2015 15:22
Spartak Trnava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava.
debata

Dôvodom sú záverečné práce na výstavbe nového štadióna City Arény. Pôvodne v klube plánovali, že jarnú časť, ktorá vyvrcholí koncom mája, dohrajú ešte na starom štadióne a v doterajšom režime. „Na štadióne sa však budú robiť aj práce, s ktorými sa nerátalo,“ vysvetlil dôvod zmeny PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

Ide najmä o dve nové investície – modernizácia západnej tribúny, ktorá jediná zostala zo starého stánku a výmena trávnika. Na budúci mesiac odstránia starý trávnatý koberec a vysejú novú trávu. Vymenia nielen vegetačnú vrstvu, ale aj podložie až po vykurovací systém. Na hracej ploche pribudnú nové zavlažovacie hlavy, aby dokázali trávnik zalievať efektívnejšie. Na novej tráve sa bude môcť hrať asi po troch mesiacoch.

„Výsev spravíme v súlade s najmodernejšími postupmi. Cieľom je vybudovať kvalitný trávnik s dobrým zakorenením, zodpovedajúci novému štadiónu,“ vraví predseda predstavenstva investorskej spoločnosti City-Arena Pavol Adamec.

Po odchode tímu do Zlatých Moraviec demontujú dočasné zázemie za západnou tribúnou, kde mali o.i. šatne hráči. Na západnej tribúne nahradia staré sedačky novými a jej kapacita sa zvýši asi o tisíc miest – na 4300. „Strešná konštrukcia zostane zachovaná, súčasný panelový skelet tribúny však nahradíme novým, aby sme vizuálne ujednotili vzhľad tribúny s ostatnými časťami hľadiska,“ doplnil Adamec.

Súčasná kapacita trnavského štadióna je 3300, klub predal 1500 permanentiek. Práve ich držitelia budú po odchode tímu do Zlatých Moraviec znevýhodnení. „Riešime teraz, ako ich odškodníme. V hre je niekoľko možností, ale o vrátení peňazí neuvažujeme, bolo by to komplikované riešenie,“ zdôraznil Ondrejka.

Podľa jeho slov sú reálne najmä dve alternatívy. Majiteľ permanentky zaplatí priemerne za jeden zápas päť eur. Za štyri stretnutia ide o sumu 20 eur a tú by mu mohli odrátať z ceny permanentky už na nový štadión v budúcom ročníku, ak by o ňu prejavil záujem. Spartak uvažuje aj o možnosti, že na štyri posledné domáce zápasy sezóny ponúkne najvernejším fanúšikom za permanentky štyri vstupenky bezplatne, pokiaľ sa rozhodnú cestovať do Zlatých Moraviec.

„Nevylučujeme, že týchto fanúšikov do Zlatých Moraviec aj dopravíme, záleží na tom, aký veľký bude ich záujem,“ potvrdil Ondrejka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava