Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na lavičke bude iba jeden zahraničný kouč

Ani po odchode českých trénerov Františka Straku (Slovan), Pavla Hapala (Senica) a Radoslava Látala (Košice) nezostane najvyššia futbalová súťaž bez zahraničného kouča.

27.02.2015 10:00
DAC Dunajská Streda, Otto Szabó Foto: ,
Otto Szabó z Dunajskej Stredy.
debata

Jediným cudzincom, ktorý povedie slovenský tím, bude Tomislav Marič v Dunajskej Strede. Ide o 42-ročného nemeckého trénera s chorvátskymi koreňmi, ktorý nastúpil aj na desať zápasov za chorvátsky národný tím a pôsobil vo viacerých nemeckých kluboch aj v najvyššej súťaži. V zime vystriedal na Žitnom ostrove Mikuláša Radványiho.

Už len päť mužstiev bude na jar pokračovať s trénermi, ktorí aj súťaž začali. Svoje postavenie si udržali Adrián Guľa (Žilina), Martin Ševela (Trenčín), Peter Gergely (Myjava), Juraj Jarábek (Trnava) a nakoniec aj Branislav Mráz (Zlaté Moravce), ktorého síce v úvode zimnej prípravy odvolali, ale nakoniec sa krátko pred štartom jarnej časti na pôvodný post vrátil.

Zaujímavosťou je, že kým v priebehu jarnej časti padli hlavy troch trénerov, v zimnej prestávke odišli alebo odvolali štyroch ďalších. Tento víkend zažijú premiéru Marek Fabuľa (Košice), Jozef Kostelník (Senica), Jozef Mores (Podbrezová) a Tomislav Marič (Dunajská Streda). Šancu mal aj Ladislav Totkovič v Zlatých Moravciach, ale ten sa jarnej premiéry v trénerskej funkcii v Zlatých Moravciach nedočkal.

Rekonštrucia štadiónov ovplyvní vyžrebovanie zápasov i ich dejiská. Ligovú premiéru zažije Brezno, kde odohrajú všetky domáce zápasy futbalisti Podbrezovej a od polovice apríla budú hrať prvý raz v histórii na štadióne v Zlatých Moravciach domáce stretnutia až dve mužstvá. Okrem ViOnu nájde v zrekonštruovanom stánku dočasný azyl aj trnavský Spartak.

Najvyššia súťaž potrvá do 30. mája, keď vyvrcholí 33. kolom. Z každého uvidia televízni diváci na Digi TV po dve stretnutia. Jednotlivé kolá sa budú hrať s televíznymi predohrávkami a dohrávkami v troch dňoch (od piatka do nedele), dve vyžrebovali na utorok (28. a 31. kolo) a jedno na piatok (29.).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomislav Marič