Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zreľák vie, čo bude v Slovane jeho úlohou, tlak si však nepripúšťa

Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Adam Zreľák, ktorý z MFK Ružomberok prestúpil do ŠK Slovan Bratislava (dohodol sa na 2,5-ročnej zmluve s následnou ročnou opciou, pozn.), si pochvaľuje príchod do tímu úradujúceho slovenského majstra.

16.01.2015 12:48
Adam Zreľák Foto: ,
Adam Zreľák.
debata

„Možnosť hrať za Slovan je pre mňa veľkým kariérnym posunom. Ide o väčší klub, s väčšími ambíciami. Naše ciele sú preto jasné a ja urobím maximum pre to, aby sa očakávania podarilo naplniť. V tabuľke sa musíme posúvať nahor,“ uviedol v rozhovore pre klubový web „belasých“ Adam Zreľák a pokračoval: „Slovan je pre mňa novou výzvou a novou kapitolou. Veľmi sa teším, že sa posúvam vpred, hoci Ružomberok mi dal veľa a neodchádza sa mi ľahko.“

Dvadsaťročný rodák z Lipian (nar. 5. mája 1994) s inštinktom na strieľanie gólov skóroval za MFK Ružomberok šesťkrát v jesennej časti Fortuna ligy 2014/2015. Od Zreľáka, ktorý si „urobil meno“ najmä v mládežníckych reprezentáciách, najmä u trénera Ivana Galáda v „dvadsaťjednotke“, očakávajú v Slovane potvrdenie jeho zakončovateľských schopností.

„Zatiaľ som sa rozprával najmä s pánom majiteľom a s pánom Tittelom. Bolo mi povedané, že sa so mnou ráta na pozíciu strelca. S tým prichádza aj zodpovednosť za góly,“ uviedol ofenzívny univerzál A. Zreľák, ktorý sa lepšie cíti na hrote: „V útoku mi to sedí určite viac. Viem, že tam treba strieľať góly a bude sa to odo mňa vyžadovať, ale nejaký tlak si nepripúšťam. Toto všetko patrí k životu športovca.“

Adam Zreľák ešte nie je v súčasnosti s novými spoluhráčmi, ktorí sú pod vedením trénera Jozefa Chovanca na sústredení v Špindlerovom Mlyne v Česku. „Rokovania sú ukončené, kluby sa dohodli. Od pána majiteľa som dostal ešte dva dni voľna, pretože si v Ružomberku potrebujem niečo povybavovať. K tímu Slovana sa pripojím v sobotu. Veľmi sa na to teším,“ dodala nová akvizícia bratislavského mužstva spod Čebraťa.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Adam Zreľák