Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Galád vyhodil hráča, ktorý nepoznal súpera

Ivan Galád (51) sa po štyroch úspešných rokoch na lavičke slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov vracia do klubového trénerského života. Trochu prekvapujúco prevzal posledný tím najvyššej futbalovej súťaže MFK Ružomberok.

19.11.2014 11:00
Ivan Galád Foto:
Ivan Galád.
debata

Nevnímate to ako krok späť?
Nie, beriem to tak, že doteraz som viedol reprezentáciu a odteraz budem možno pripravovať hráčov pre reprezentáciu. Štyri roky som pôsobil viac v pozícii futbalového manažéra, teraz ma čaká opäť každodenná trénerská práca, na ktorú sa teším. Som tiež rád, že budem môcť súperiť s mojimi mladšími, úspešnými kolegami. Spomeniem napríklad Adriána Guľu v Žiline či Jaroslava Kentoša v Podbrezovej. Keď som bol v reprezentácii, mal som s väčšinou trénerov veľmi dobrú spoluprácu, za to som im vďačný.

Minulý týždeň ste v našom rozhovore vyhlásili, že máte dve ponuky – futbalovú i nefutbalovú. Futbalová bolá z Ružomberka?
Vtedy som o nej ešte nevedel, prišla neskôr, z večera na ráno. Stretol som sa s majiteľom ružomberského klubu a rozhodol som sa rýchlo. Dohodli sme sa zatiaľ na spolupráci do konca tohto ročníka. V pondelok som viedol prvé dva tréningy.

Nevnímate angažmán v Ružomberku ako riziko pre renomovaného trénera?
Riziko to trochu určite je, ale pred desiatimi rokmi som preberal Nitru a tá bola ešte v horšej situácii. Vtedy hrala v druhej lige. Všetci tréneri, ktorí pôsobili v ružomberskom klube predo mnou, urobili kus práce. Aj môj predchodca Ladislav Šimčo. Chcem nadviazať na pozitívne veci.

Dali ste si pred nástupom do klubu nejaké podmienky?
Áno, ale toto nebolo o peniazoch. Požiadal som majiteľa, aby v tíme zostali dvaja hráči – Putnocký a Zreľák. Tiež som povedal, že so siedmimi sa rozlúčim a o štyroch-piatich doplníme káder. Na tom sme sa dohodli.

Kedy opustia mužstvo prví hráči?
S piatimi som sa už rozlúčil. Najbližšie nastúpi Ružomberok v Podbrezovej, požiadal som jedného z nich, aby mi vymenoval zostavu súpera. Nepoznal ani jedného hráča. To je pre mňa absolútne neprijateľné. Hráči reprezentujú svoju firmu a musia poznať súperov z inej.

Hlavným cieľom bude záchrana?
Samozrejme chceme, aby Ružomberok hral aj v nasledujúcom ročníku v najvyššej súťaži. Slovo záchrana však často používať nechcem. Už teraz sa začíname pripravovať na jarnú časť, v ktorej sa rozhodne.

Na jeseň zostali ešte dva zápasy. V oboch sa váš nový tím predstaví vonku…
Najprv nastúpime v Podbrezovej, chceme ukázať najmä dobrú hru. Teším sa na zápas a na stretnutie s viacerými ľuďmi. Verím, že s majiteľom domáceho klubu si dáme po zápase tradičnú cigaru v priateľskej atmosfére.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #Ivan Galád