Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok má od dna odlepiť Galád

Bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád sa dohodol na zmluve do konca tejto sezóny s účastníkom Fortuna ligy MFK Ružomberok.

17.11.2014 20:28
Ivan Galád Foto:
Ivan Galád.
debata

Informovalo o tom pondelkové športové spravodajstvo RTVS Góly – body – sekundy. Päťdesiatjedenročný rodák z Krupiny Galád vymenil na poste šéfa realizačného tímu Liptákov Ladislava Šimča.

Mužstvo MFK je po sedemnástich kolách s dvoma víťazstvami, siedmimi remízami, ôsmimi prehrami, trinástimi bodmi a pasívnym skóre 19:27 na poslednom 12. mieste tabuľky najvyššej súťaže. „Slovo záchrana chceme spomínať len okrajovo. Dohodli sme sa, že príde päť hráčov, ktorých si vyberiem a so siedmimi sa rozlúčime. Mojou podmienkou bolo, aby Putnocký a Zreľák zostali v kádri. Verím, že sa s pánom majiteľom dohodneme,“ vyhlásil pre G-B-S Galád.

Skúsený tréner Galád tento týždeň pre denník Pravda priznal, že má dve ponuky – jednu futbalovú a druhú nefutbalovú. Naposledy viedol slovenskú reprezentáciu do 21 rokov, s ktorou sa dvakrát po sebe dostal až do baráže o účasť na majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie. Pred dvoma rokmi stroskotali jeho zverenci na Holanďanoch, v októbri tohto roka na rovesníkoch z Talianska.

Ivan Galád v minulosti viedol aj Zvolen, Dubovú, Senec, Trenčín a Nitru. Bez práce bol len niečo vyše dva týždne. Začiatkom novembra sa výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu rozhodol neobnoviť s ním spoluprácu. Galád trénoval slovenskú „dvadsaťjednotku“ takmer štyri roky.

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #Ivan Galád