Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová si opäť trúfa na favorita. Privíta Trnavu

Prvé dva tímy najvyššej futbalovej súťaže privítajú na domácej pôde v 16. kole mužstvá z dna tabuľky, ktoré získali doteraz len po 12 bodov.

31.10.2014 10:00
Erik Sabo Foto: ,
Trnava v nedeľu nastúpi na pôde nováčika z Podbrezovej.
debata

Ak sa nezrodí senzácia, Trenčín si v dnešnej predohrávke poradí s Ružomberkom a Žilina v záverečnom súboji kola v nedeľu večer zdolá Banskú Bystricu, na čele a ani na konci tabuľky nenastane nijaká zmena.

Kontakt s vedúcim duom sa pokúsi udržať Senica, ktorú však čaká na Žitnom ostrove náročný zápas. DAC si drží výnimočnú sériu a doma v ligovom zápase v tomto roku ešte neprehral, hoci absolvoval už 14 stretnutí. Pred vlastnými divákmi ho nezdolali Slovan, Trnava, Trenčín, Žilina. Naposledy si s ním poradila Myjava, ktorá 23. novembra 2013 vyhrala 3:0. Odvtedy už nik.

Seničania sa predstavili v Dunajskej Strede pred vyše rokom a vyhrali 2:0. Od návratu DAC do najvyššej súťaže s ňou ešte neprehrali (tri víťazstvá a jedna remíza) a aj v predchádzajúcich ročníkoch boli jasne úspešnejší. Dunajskostredčania nad nimi vyhrali v lige ešte v auguste 2009 (1:0).

Výbornú domácu bilanciu v aktuálnej sezóne si udržiavajú aj Podbrezovčania. Zdolali Slovan i Žilinu (oba tímy 1:0) a neporadil si s nimi ani líder Trenčín (2:2). Teraz hostia ďalšieho favorita – Trnavu. Nováčik nečakane vyhral aj na jej pôde (1:0) a teraz by chcel trojbodový zisk zopakovať.

"Trnava má kvalitné mužstvo, skúsených hráčov i individuality. V nedeľu nás čaká ťažké stretnutie, no zároveň je to výzva. Prial by som si, aby sme zopakovali výkon z Trnavy. Diváci sa majú na čo tešiť a dúfam, že opäť zaplnia štadión do posledného miesta a vytvoria výbornú kulisu,“ vyhlásil na stránke fortunaliga.sk podbrezovský brankár Andrej Maťašovský, ktorý si v tejto sezóne zatiaľ udržal najdlhšiu sériu bez inkasovaného gólu (363 minút).

Program 16. kola
Dnes 18.30 Trenčín – Ružomberok (Digi sport), sobota 16.30 Dunajská Streda – Senica, 17.00 Myjava – Zlaté Moravce, nedeľa 13.30 Podbrezová – Trnava, 16.30 Slovan Bratislava – Košice, 19.00 Žilina – Banská Bystrica (Digi sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #ŽP Šport Podbrezová