Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina privíta Trnavu. Doma nad ňou prestala vyhrávať

Futbalisti MŠK Žilina budú v šlágri 11. kola najvyššej súťaže obhajovať svoje líderské postavenie v súboji so Spartakom Trnava. Zápas sa pred kamerami začína o 20.00.

20.09.2014 10:00
debata

Po dlhšom čase sa v lige uskutoční kompletné kolo, ktoré uzavrie prvú tretinu súťaže. Pravda, do jej kompletizácie zostáva odohrať ešte viacero stretnutí. Žilinčania si aj vďaka tomu môžu udržať 1. miesto, pretože druhý Trenčín má o dva zápasy menej a tretí Slovan dokonca o tri.

Vedúci tím tabuľky doma ešte nestratil v štyroch dueloch ani bod a aj skóre hovorí jasne v prospech MŠK (13:2). Naopak, Trnava je na súperových ihriskách na tom priebežne najhoršie, získala len bod a ešte ako jediná nestrelila vonku ani gól.

Aktuálna situácia síce hovorí v prospech Žilinčanov, lenže posledné vzájomné zápasy jasne pre Trnavu – tá v minulom ročníku doma dva razy MŠK zdolala (1:0 a 3:1) a v Žiline sa skončil zápas bez gólov. Žilina uspela nad Trnavou v lige naposledy pred dvoma rokmi a na jej pôde (2:1). Doma čaká na tri body s týmto súperom ešte dlhšie – v apríli 2012 zvíťazila 1:0, tri posledné súboje sa vždy skončili remízou.

Žilinčania mohli byť na tom ešte o čosi lepšie, ale na pôde Trenčína naposledy stratili víťazstvo v nadstavenom čase. „Cítime, že bod je pre nás stratou. Ideme však ďalej, potrebujeme sa dobre pripraviť na najbližší domáci zápas,“ vyhlásil po trenčianskom súboji žilinský tréner Adrián Guľa.

Trnavčania mali podľa oficiálnej stránky klubu v týždni zdravotné problémy, tri opory trápila viróza – Janečku, Saba a Vlaska. Ich štart v Žiline je otázny. Určite nebude k dispozícii Grabež, ktorého zranené koleno si vyžiada niekoľkomesačné liečenie. Do Žiliny sa však chystajú asi tri stovky trnavských fanúšikov.

Šancu pozbierať sa majú futbalisti banskobystrickej Dukly, ktorí čakajú na trojbodový zisk osem zápasov. Hostia Ružomberok, ktorý je na tom v tabuľke podobne. Oba tímy získali po osem bodov a ocitli sa na posledných miestach. Liptáci však naposledy, na jar tohto roku, vyhrali pod Urpínom 1:0.

Program 11. kola

Sobota: 17.30 Senica – Podbrezová, B. Bystrica – Ružomberok, Zl. Moravce – Trenčín, 19.30 Myjava – Košice, 20.00 Žilina – Trnava (Digi Sport). Nedeľa: 19.00 D. Streda – Slovan (Digi Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #AS Trenčín