Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový štadión v Trenčíne začnú stavať možno už o rok

Mesto Trenčín našlo cestu, ako v spolupráci s miestnym prvoligovým futbalovým klubom AS postaviť nový štadión.

17.09.2014 19:20
Moses Daddy Simon, AS Trenčín, futbal Foto: ,
V Trenčíne sa možno dočkajú nového štadióna.
debata

Vloží do projektu pozemky, o ostatné sa postará investor klubu a dotácia od Vlády SR. Ak sa s výstavbou nového stánku na Sihoti stotožnia trenčianski mestskí poslanci, začiatok výstavby je reálny na jeseň 2015, prípadne začiatkom roku 2016.

V utorok 23. septembra budú poslanci mestského zastupiteľstva v Trenčíne rokovať o zmluve, ktorou mesto ako vlastník schátraného futbalového štadióna dá klubu pozemky ako nefinančný vklad na 40 rokov do výpožičky. Zároveň sa zaviaže najbližších desať rokov podporovať mládež sumou 200-tisíc eur ročne. Výstavbu štadióna už zabezpečí klub.

„Pol roka komunikujeme a riešime zmluvu s mestom. Nielen to, aby sme zbúrali tribúny, ale aby sme vedeli, ako postavíme nový stánok. Ide o rozumný projekt, ale zároveň je to strategická záležitosť pre ďalší posun futbalu v Trenčíne,“ povedal na tlačovej konferencii pred stretnutím 10. kola Fortuna ligy proti MŠK Žilina generálny manažér klubu Robert Rybníček.

„Za šesť rokov sa nám podarilo dostať AS Trenčín na európsku futbalovú mapu. Hráme o špicu v domácej lige. Verím, že mestskí poslanci v utorok zrealizujú tento pre Trenčín historický zlom,“ komentoval aktuálny stav väčšinový majiteľ klubu Tschen La Ling.

Trenčiansky primátor Richard Rybníček uviedol, že k úspechu projektu prispelo vhodné načasovanie viacerých faktorov. Predovšetkým systematický rast samotného klubu, získanie investora, ktorý je ochotný vložiť do rekonštrukcie 3,9 milióna eur a aj rozhodnutie Vlády SR podporiť Trenčín sumou 2,4 milióna eur.

„V prvej fáze by rekonštrukcia mohla stáť 6,3 milióna eur. Ak by mesto o dotáciu prišlo, neviem si predstaviť, z čoho a kedy by v Trenčíne vyrástol nový štadión,“ povedal Rybníček.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Richard Rybníček