Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duel medzi Banskou Bystricou a Trenčínom sa bude opakovať

Sobotňajší nedohratý zápas 9. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy medzi FK Dukla Banská Bystrica a AS Trenčín sa uskutoční nanovo 30. septembra.

14.09.2014 18:16
debata

Rozhodla o tom Únia ligových klubov (ÚLK) ako riadiaci orgán súťaže. Hlavný rozhodca Ivan Kružliak ukončil spomenutý duel po prvom polčase pre nespôsobilý terén.

„Vedenie ÚLK intenzívne komunikovalo s predstaviteľmi oboch klubov ako aj predsedami komisií SFZ. Predbežná dohoda uvedená aj v zápise o stretnutí je, že duel 9. kola Fortuna ligy medzi Banskou Bystricou a Trenčínom sa odohrá v novom termíne, a teda 30. septembra 2014. Na základe ustanovení Súťažného poriadku sa bude opakovať celé stretnutie, keďže bolo ukončené z dôvodu vis major a zodpovednosť za jeho ukončenie nenesie žiadny z klubov. Takisto platí, že tresty pre hráčov v podobe udelených žltých kariet sa neevidujú. Terén bol mimoriadne náročný z dôvodu prívalových dažďov od začiatku stretnutia, pričom hrozili zranenia jeho jednotlivých aktérov, prípadne nebezpečné zákroky spôsobené terénom, čo by v budúcnosti mali rozhodcovia stretnutí mimoriadne citlivo zvážiť pred konečným rozhodnutím o spôsobilosti hracej plochy, aby neutrpel futbal ako to bolo v tomto prípade. Je však nutné zdôrazniť, že posúdenie spôsobilosti terénu je v kompetencii hlavného rozhodcu, čo plne rešpektujeme aj v tomto prípade. Zároveň sa opäť potvrdilo, že projekt rekonštrukcie futbalových štadiónov, ktorý s podporou vlády SR odštartoval SFZ spoločne s klubmi, je mimoriadne dôležitý, čoho rukolapným dôkazom sú odohraté zápasy v Myjave, Senici, či Zlatých Moravciach. Tie to kluby odohrali svoje duely aj napriek nepriaznivým podmienkam na nových, kvalitných, vyhrievaných trávnikoch a predstavitelia ÚLK preto opäť vyjadrujú plnú podporu tomuto projektu,“ povedal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Dukla Banská Bystrica