Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitáni oboch tímov privítali, že duel pod Urpínom nedohrali

Sobotný duel 9. kola Fortuna ligy 2014/2015 medzi futbalistami Dukly Banská Bystrica a AS Trenčín prerušili po I. polčase za stavu 1:1 pre nespôsobilý terén. Zápas dohrajú v náhradnom termíne.

13.09.2014 21:39
FUTBAL-FL: Banská Bystrica - Myjava Foto: ,
Fanúšikovia Dukly Banská Bystrica.
debata

Rozhodca Ivan Kružliak ukončil duel počas polčasovej prestávky. Už hodinu pred zápasom sa spustil pod Urpínom poriadny lejak. Otázne bolo, či arbiter uzná hraciu plochu za spôsobilú od prvej minúty, čo sa aj stalo.

S pribúdajúcimi minútami sa však futbal menil na vodné pólo, zrodilo sa viacero nepekných zákrokov. Počas prestávky si Kružliak zavolal kapitánov oboch tímov a po dohode s nimi súboj predčasne ukončil.

„Už samotná situácia pred zápasom bola kritická, no pri kontrole hracej plochy sa lopta ešte kotúľala. Počas hry a neustáleho dažďa prišlo k tomu, že lopta na ihrisku už stála a plocha sa stala s pribúdajúcim časom nespôsobilou. V rámci pravidiel o nespôsobilosti hracej plochy som teda stretnutie ukončil, s čím počas polčasovej prestávky súhlasili aj obaja kapitáni mužstiev. V prvom rade je aj našou úlohou ochraňovať hráčov,“ vysvetľoval Ivan Kružliak, ktorý mohol zápas ukončiť už oveľa skôr.

„Hracia plocha bola na hranici regulárnosti, ale stále v poriadku. Počas rozcvičky i prvého polčasu už bol dážď silný, uvažoval som teda o ukončení zápasu po 25 minútach, no napokon som zvážil, že dohráme polčas a vyjadria sa k tomu aj kapitáni, i keď to spadá do mojej kompetencie.“

Hracia plocha bola v kritickom stave už počas prvého polčasu.

Obaja muži s páskou na ramene privítali počas polčasovej prestávky arbitrovo rozhodnutie. „Treba si uvedomiť, že hráči sú náš majetok a je to veľmi nebezpečné, ak idú do takého terénu odohrať zápas. Predbežne sme sa dohodli na dohrávke stretnutia 30. septembra, ale ešte bude mať čo do toho povedať riadiaci orgán súťaže,“ objasnil generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Podobný postoj prezentovali aj aktéri na ihrisku. „V rámci zdravého rozumu bolo toto rozhodnutie správne. Išlo v prvom rade o zdravie hráčov než o samotný futbal. Náhradný termín je lepším riešením, ako by sme sa tam mali ísť zabíjať a lámať si nohy. Prišiel by nechtiac nejaký zákrok a pauzovali by sme štyri mesiace. Už v pätnástej minúte som sa pýtal postranného rozhodcu, či je terén regulárny, no neodpovedal mi nič. Postupom času videli všetci, že to s futbalom nemalo nič spoločné,“ predostrel svoj pohľad trenčiansky kapitán Peter Kleščík.

Banskobystrickí futbalisti si už pred úvodným výkopom v šatni mysleli, že na hraciu plochu nenastúpia. Rozhodnutie rozhodcu Kružliaka hrať ich prekvapilo.

„Už na rozcvičke to bolo hraničné. Lopta sa nekotúľala, stála tam voda. Čakali sme aj v šatni na to, že nenastúpime a že rozhodca to uzná ako nespôsobilý terén. Napokon to povolil a vyvrcholilo zákrokmi , ktoré boli aj na hranici únosnosti. Hrozilo zranenie, žlté karty. Niečo by sa určite stalo,“ tvrdil kapitán a brankár Banskej Bystrice Peter Boroš, ktorý sa vyjadril aj k svojmu vlastnému kurióznemu gólu: "Už na rozcvičke sa lopta nedala poriadne chytiť. Rukavice som mal také mokré, že boli skoro o dve čísla väčšie. Išiel som do lopty na istotu, no skĺzla mi po ruke a bol z toho gól.“

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Dukla Banská Bystrica