Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice zabrali po 11 prehrách. Smolu otočili vo svoj prospech

Po jedenástich prehrách za sebou (dve ešte v závere minulej sezóny) získali košickí futbalisti konečne prvé body.

25.08.2014 17:00
Košice - Trnava, Šinglár, Jendrišek Foto: ,
Kapitán MFK Košice Peter Šinglár (vľavo) v súboji s Erikom Jendrišekom.
debata

Napriek tomu, že v každom ligovom zápase, v ktorom podľahli, strelili aspoň gól a strelecky patria zatiaľ medzi najúspešnejšie tímy súťaže, až v nedeľu pretrhli zlú sériu. Stalo sa tak paradoxne v jednom z ich slabších stretnutí v tomto ročníku, čo potvrdil aj košický tréner Radoslav Látal.

„Z našej strany to nebol optimálny výkon, nehrali sme tak ako predtým,“ zdôraznil po výhre nad Trnavou (2:0). „Mali sme obrovské šťastie, ktoré nám v predchádzajúcich zápasoch chýbalo. Víťazstvo je pre nás veľká vzpruha a dúfam, že nám pomôže k lepším výkonom.“

Látal pripomenul, že už aj tak veľký tlak na mužstvo sa ešte zväčšil po sobotňajších zápasoch, keď vyhrali oba tímy, ktoré sú nad nimi v tabuľke – Ružomberok (prvý raz v sezóne) i Myjava (zdolala nečakane Slovan). „Odskočili nám na šesť, respektíve sedem bodov, vedeli sme, že len víťazstvom nestratíme kontakt s tímami nad nami. To bol na hráčov obrovský tlak. Teraz ideme do Ružomberka a budeme bojovať ďalej,“ pokračoval košický kouč.

Ďalším paradoxom bol fakt, že už v úvode sa zranil brankár Darko Tofiloski a v 8. minúte sa medzi žrde postavil jeho náhradník Nikola Stijakovič. „S brankárom sme riskovali, lebo Tofiloski mal v týždni problémy, netrénoval. Pred zápasom dostal obstrek, ale nepomohlo to, museli sme skoro striedať,“ vysvetlil Látal.

Srbský brankár však podal výborný výkon a osem minút pred koncom prakticky aj rozhodol o výhre domácich, keď zneškodnil Vlaskovu penaltu. „Prvým zlomovým momentom bolo, keď sa Tofiloski zranil. Jeho náhradník bol hrdinom domáceho tímu v tomto zápase, chytil minimálne tri čisté góly, klobúk dolu, chlapec chytal výborne,“ pochválil Stijakoviča aj trnavský tréner Juraj Jarábek.

Potvrdil, že podobný priebeh stretnutia očakával. „Hrali sme štrnásty zápas v priebehu piatich týždňov, ale napriek tomu sme odohrali dobré stretnutie. Košice sa ujali vedenia po našej hrubej chybe, to patrí k futbalu. Hralo vlastne len jedno mužstvo, Košice statočne bránili a čakali na nejaký brejk. Mali ťažkú situáciu, potrebovali vyhrať a urobili všetko pre to. Bol to veľmi dobrý zápas, bojovný, hoci nie so spravodlivým koncom pre nás.“

Trnavský tím dopláca na náročný program, bojuje v Európskej lige i domácej súťaži, v ktorej už v piatich zápasoch za sebou nevyhral a dal v nich len dva góly. Má síce ešte jeden zápas k dobru (so Slovanom), ale na najúspešnejšie mužstvá súťaže už začína výraznejšie strácať a po uplynulom kole padol do tretej tretiny tabuľky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #mfk košice