Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kóňa sa po vážnom zranení vrátil do ligy. Ľudia mu tlieskali

Kapitán futbalistov FK Senica Tomáš Kóňa v piatkovom zápase 7. kola s Trenčínom (1:1) odohral prvé minúty v najvyššej súťaži po vyše štyroch mesiacoch.

25.08.2014 13:54
Tomáš Kóňa Foto: ,
Tomáš Kóňa.
debata

Opora Záhorákov absentovala v súťažnom dueli o body od 25. kola Corgoň ligy, keď ho hrubým spôsobom fauloval útočník FK DAC 1904 Dunajská Streda Ákos Szarka. Päťnásobný slovenský reprezentant utrpel zlomeninu ihlice a mal utrhnuté väzy v členku, o pár dní neskôr sa podrobil operácii. Prvé prognózy hovorili aj o možnom konci futbalovej kariéry. Medzičasom už hral krátko v Slovnaft Cupe v Gabčíkove a v piatok vybehol na trávnik aj vo Fortuna lige, keď v 70. min za potlesku približne 2500 divákov vymenil na ihrisku Tomáša Komaru.

„Vždy je to veľmi krásny pocit, keď vám ľudia tlieskajú a fandia. Som vďačný za ich podporu. Pravdupovediac, radšej by som bol, ak by k zraneniu nikdy neprišlo,“ povedal po stretnutí s Trenčínom pre klubový web Tomáš Kóňa. Tridsaťročný rodák z Nitry verí, že už čoskoro zvládne celých 90 minút. "Predpokladám, že tak o dva – tri týždne budem pripravený naskočiť do celého zápasu. Na začiatku septembra je reprezentačná prestávka. Výborné by ju bolo využiť na prípravné stretnutie. Budem sa naň pýtať na trávnik na celých 90 minút, aby som sa poriadne vytrápil. Na kondičke ešte musím veru popracovať. Verím, že to však bude lepšie a lepšie a že postupne budem platným článkom pre mužstvo,“ dodal Kóňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #Tomáš Kóňa