Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kubík: Za hetrik som do banku prispel päťdesiat eur

Čistým hetrikom otočil nepriaznivý výsledok. Podarilo sa mu to za rekordných štrnásť minút.

18.08.2014 19:00
Františšek Kubík Foto: ,
František Kubík.
debata

„V lige som strelil tri góly v jedom zápase prvýkrát v kariére. V letnej príprave som zaznamenal štyri presné zásahy proti poľskému Ruchu Chorzów.,“ povedal trenčiansky ofenzívny univerzál František Kubík (25). Trenčín v nedeľňajšom zápase zvíťazil nad Košicami 4:2.

Ako si spomínate na trojgólový scenár?
Prvý gól som zaznamenal hlavičkou. Obranca nedočiahol loptu, odrazila sa od zeme a razantne som ju poslal do siete. V druhom momente sa prízemná lopta dostala na zadnú tyč a tam som ju zasiahol v sklze. Pri treťom zásahu som videl, že brankár vybiehal, potom zastal a špičkou kopačky som loptu posunul vedľa neho.

Komu venujete tento hetrik?
Mojej manželke Soničke a ešte nenarodenej dcérke. Zajtra máme termín, tak sa nevieme dočkať. Dcérka sa bude volať Melisa.

Čo vás bude stať trojgólový zásah?
Dnes ma už „skasíroval“ pokladník, ktorým je v kabíne Peter Kleščík. Do banku som prispel päťdesiat eur.

Kedy ste naposledy zaznamenali hetrik?
V lige som strelil tri góly v jednom zápase prvýkrát v kariére. V letnej príprave som zaznamenal štyri presné zásahy proti poľskému Ruchu Chorzów. Hetrik som dal naposledy asi v doraste v prievidzskom dre­se.

Ako hodnotíte duel s Košicami, v ktorom ste štvrťhodinu pred koncom prehrávali 1:2?
Košice ukázali svoju silu, potrestali naše dve chyby a vyťažili z minima maximum. Nepatria na spodok tabuľky. Po ich druhom góle sme prepli na vyšší rýchlostný stupeň a duel bravúrne otočili.

Po šiestom kole sídlite na čele tabuľky. Kam to môže AS v prebiehajúcej sezóne dotiahnuť?
Každý si dáva najvyššie ciele. Musíme ísť od zápasu k zápasu. Uvidíme, čo ukáže konečná tabuľka a potom si to zhrnieme.

Prebolelo už vypadnutie v Európskej lige s anglickým Hull City?
Mrzelo nás to, ale museli sme uznať kvalitu súpera. Hanbu sme si nespravili a berieme to ako pozitívnu skúsenosť. Na druhej strane si uvedomujeme, že sme boli kúsok od veľkého prekvapenia.

Do Trenčína ste sa pred dvoma rokmi vrátili po troch zahraničných angažmánoch – v holandskom Den Haagu, ruskom FC Kubaň a ukrajinskom SC Tavriya. Ako sa momentálne cítite v AS?
Zo začiatku som potreboval čas na aklimatizáciu. Som rád, že sa dostávam do starej formy. Verím, že to bude stále lepšie a odvďačím sa za dôveru ďalšími gólmi.

Myslíte aj nad zahraničím? Nad ktorou ligou?
Do Trenčína som sa vrátil kvôli rodine a Európskej lige. Verím, že keď sa mi bude dariť, dostanem sa opäť do cudziny. Neodsudzujem žiadnu súťaž. Keď príde vhodná ponuka, preberiem ju s rodinou a rozhodnem sa. Najviac mi sedela holandská liga – mám tam veľa kamarátov a vyhovoval mi tamojší futbal.

A čo reprezentácia?
Sústredím sa na klubové povinnosti. Keď budem podávať kvalitné výkony, je na trénerovi Kozákovi či ma tam zoberie. Nominácia by ma potešila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #František Kubík #AS Trenčín