Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senica hostí Žilinu. Bude to boj o čelo

Ani tretie kolo najvyššej futbalovej súťaže nebude kompletné. Pohárové povinnosti Slovana Bratislava a Spartaka Trnava odložili ich prestížne derby, ktoré pôvodne vyžrebovali na túto sobotu.

25.07.2014 10:00
Futbalová lopta, brankár Foto:
Ilustračné foto
debata

Belasí neodohrajú už druhý zápas s najväčšími súpermi v minulom ročníku – uplynulý víkend odsunuli aj ich súboj s Trenčínom.

Kolo otvorí dnešný šláger dvoch popredných tímov – Senica hostí Žilinu a bude to boj o prvé miesto v tabuľke. Žilinčania nestratili ani bod, ako jediný z tímov, ktoré odohrali oba zápasy, Seničania ešte neprehrali. Vedie ich tréner Pavel Hapal, ktorý získal so Žilinou titul a zahral si s ňou aj v skupine Ligy majstrov.

Seničanom bude chýbať zranený strelec Majtán, ktorý prišiel v lete do klubu práve zo Žiliny.

„Mrzí ma, že nemôžem nastúpiť, veľmi som sa na tento zápas tešil. Verím, že ho chalani zvládnu,“ vyjadril sa na klubovej stránke Majtán.

V zajtrajšom programe došlo k zmene – Myjava si vymenila s Banskou Bystricou domáce prostredie, nastúpi najprv pod Urpínom, až októbrový vzájomný súboj sa uskutoční na Myjave.

Dva zápasy pohárových tímov odložili na nedeľu. Trenčín privíta nováčika z Podbrezovej, ktorý ako jediný ešte nezískal ani bod. „Najvyššia súťaž je o niečom inom ako druhá liga, hrá sa vo vyššom tempe a určite si na to musíme najprv trošku zvyknúť, ale myslím si, že s tým nebude problém,“ domnieva sa skúsený Michal Pančík. Opora nováčika odohrala naposledy 300. zápas v najvyššej súťaži.

„Trápi nás nezvládnutie záverov oboch zápasov, keď sme prišli o body, ale herne je to dobré. Aj keď, samozrejme, je čo zlepšovať. Potrebujeme vyhrať zápas a verím, že nás to nakopne a začne sa nám dariť,“ doplnil 31-ročný Pančík v rozhovore na klubovej stránke.

Program 3. kola

Piatok: 19.30 Senica – Žilina (Digi Sport), sobota: 17.30 Banská Bystrica – Myjava, 18.30 Ružomberok – Dunajská Streda, nedeľa: 17.30 Košice – Zlaté Moravce, Trenčín – Podbrezová (Digi Sport). Zápas Trnava – Slovan odložili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #FK Senica