Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Galko v Košiciach skončil, nahradil ho Látal

Futbalový klub MFK Košice sa stal po Slovane Bratislava, FC Nitra a AS Trenčín štvrtým účastníkom Corgoň ligy, ktorý v tejto sezóne odvolal trénera.

19.09.2013 09:41
Jaroslav Galko Foto: ,
Jaroslav Galko už nie je trénerom MFK Košice.
debata

Na lavičke momentálne deviateho tímu najvyššej slovenskej súťaže skončil Jaroslav Galko, ktorého nahradí Radek Látal. Vedenie klubu sa už so 43-ročným bývalým hráčom Sigmy Olomouc, Dukly Praha, Schalke 04 či Baníka Ostrava dohodlo na zmluve do konca sezóny s dvojročnou opciou. „K podpisu zmluvy by malo prísť vo štvrtok a zároveň by už aj mal viesť tréning. V sobotu už bude na lavičke MFK v ligovom stretnutí v Žiline,“ povedal na klubovom webe športový riaditeľ MFK Ivan Kozák, ktorý s Látalom v minulosti hral za česko-slovenskú reprezentáciu do 21 rokov. Novým asistentom v MFK sa stal Jiří Neček, Látalov kolega z pôsobenia v Sokolove a Baníku Ostrava.

Doterajší tréner Jaroslav Galko dostal ponuku zotrvať ďalej v štruktúrach klubu. Rozhodnutie má oznámiť v najbližších dňoch.

Radek Látal je rodákom z Nemčíc na Hanej (nar. 6. 1. 1970). Do seniorského futbalu vstúpil v Sigme Olomouc. Azda najznámejší je z pôsobenia v Schalke. V tíme z Gelsenkirchenu hral na poste pravého obrancu či stredopoliara. So Schalke vyhral Pohár UEFA 1997 i Nemecký pohár 2001. V Českej republike bol s Baníkom Ostrava majstrom 2004. Za Česko-Slovensko nastúpil v jedenástich zápasoch, dal v nich dva góly. Jeden dosiahol v košickom Všešportovom areáli proti Rumunsku (5:2, hetrik dal vtedy Peter Dubovský). V českej reprezentácii sa objavil 47-krát, strelil jeden gól a v roku 1996 sa stal vicemajstrom Európy. Po skončení aktívnej kariéry začínal ako tréner vo Frýdku-Místku, od marca do októbra 2012 viedol Baník Ostrava.

debata chyba
Viac na túto tému: #Galko #mfk košice #látal