Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sparta Kóňu nechcela, bude hrať za Artmediu

Kmeňový hráč Sparty Praha Tomáš Kóňa si bude do konca jarnej časti sezóny Corgoň ligy obliekať dres FC Artmedia Petržalka. Dohodli sa na tom zástupcovia oboch mužstiev ešte pri vybavovaní nedávneho prestupu útočníka Juraja Pirosku z Petržalky na Letnú.

03.03.2009 10:55
Tomáš Kóňa Foto:
Tomáš Kóňa.
debata

„My sme o Kóňu mali záujem už vtedy, keď išiel z Nitry do Sparty Praha. V tom čase sme sa však s funkcionármi Nitry nevedeli dohodnúť na forme prestupu ani na finančnom vyrovnaní za neho, takže Tomáš k nám prichádza až teraz,“ povedal generálny manažér Artmedie Petr Kašpar.

Ako Kašpar prezradil, transfer 25-ročného odchovanca nitrianskeho futbalu, ktorého kariéru v Prahe zabrzdila ťažká zlomenina nohy v stretnutí III. českej ligy Ovčáry – Sparta B, so Sparťanmi dohodli pri rokovaní o Jurajovi Piroskovi. „Pokiaľ ide o dátumy a stanovené lehoty, všetko sme stihli urobiť včas. Príchod Kóňu do nášho klubu sme administratívne vybavili ešte do konca februára, kedy sa na Slovensku skončilo zimné prestupové obdobie. S funkcionármi Sparty sme potom už riešili iba formu transferu,“ zdôraznil Petr Kašpar, ktorý priznal, že členovia realizačného tímu na čele s hlavným trénerom Michalom Hippom talentovaného hráča spod Zobora poznajú veľmi dobre, preto jeho príchod do 10. mužstva Corgoň ligy všetci privítali.

"Keďže Kóňu, ktorého pozorne sledujeme už dávnejšie, poznáme veľmi dobre, nepotrebovali sme ho skúšať v prípravných zápasoch. V jeho prípade ide skôr o to, aby mu niekto ešte dal šancu získať zápasovú prax, aby mu umožnil dostať sa opäť do starej formy a pomohol mu pri ďalšom futbalovom raste, ktorý skomplikovalo ťažké zranenie.

V Sparte s jeho službami v blízkej budúcnosti už nejako extra nepočítali, preto sme sa s jej vedením dohodli na polročnom hosťovaní. Tomáš Kóňa nám bude pomáhať do konca sezóny. Potom uvidíme, čo s ním bude ďalej. Verím, že pre náš tím bude posilou a že priaznivcov nášho klubu v ťažkých jarných zápasoch presvedčí o svojom hráčskom umení," vysvetlil Kašpar priebeh anabáz bývalého slovenského reprezentanta do 21 rokov na trase Nitra – Sparta – Artmedia.

debata chyba