Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Senec kúpilo arabské konzorcium z Dubaja

Futbalisti FC Senec vstupujú do jarnej časti Corgoň ligy ako finančne konsolidovaný klub s novými vlastníkmi a optimizmom. Napriek tomu, že mužstvo začína druhú časť súťaže len s dvojbodovým náskokom pred posledným Trenčínom, slovko záchrana bolo v seneckej kabíne tabu.

28.02.2008 15:39
debata

„Majoritným vlastníkom sa stalo konzorcium majiteľov z Dubaja v Spojených arabských emirátoch,“ oznámil doterajší stopercentný majiteľ Jozef Valovič. Ďalšie podrobnosti o nových majiteľoch neuviedol s tým, že sami sa budú do 14 dní v Bratislave prezentovať na osobitnej tlačovej besede. Záujem o FC Senec bol aj zo Švajčiarska, ponuka z Dubaja však bola ekonomicky výhodnejšia. Švajčiarsko však bude mať v klube pri Slnečných jazerách svoje zastúpenie v osobe predsedu dozornej rady, Švajčiara Edoarda Arrigoniho.

„K 31. januáru 2008 má a.s. vyrovnané ekonomické krytie. Nie sme dlžní nijakému subjektu žiadne peniaze,“ dodal Valovič s tým, že aj toto kritérium zavážilo pri záujme nových investorov. Konkrétna výška predajnej sumy je tabu. Rozpočet klubu na prebiehajúcu sezónu je 25 miliónov Sk, mesačné náklady na jeho chod 1,5 milióna Sk. FC Senec nevlastní futbalový štadión ani iné pozemky. Predmetom predaja je značka klubu, jeho účinkovanie v najvyššej slovenskej súťaži, zmluvných 30 hráčov, realizačný tím a ďalší servisný personál.

Zľava: Futbalisti Ján Novota, Attila Pinte,...
FC Senec Zľava: Futbalisti Ján Novota, Attila Pinte, tréner Branislav Kriška, manažér a spolumajiteľ Jozef Valovič a futbalisti Tomáš Medveď a Michal Drahno počas tlačovej besedy futbalového klubu FC Senec pred začiatkom jarnej časti Corgoň ligy.

V Senci sú pred jarnou časťou optimisti. Do kádra im pribudlo viac kvality ako z nej odišlo. Kvantitatívne to platí stopercentne, lebo príchod 13 hráčov je určite viac ako odchod trojice z jesenného základu: Ján Slovenčiak – Ján Papaj – Ivan Pecha. Na štadióne pri Slnečných jazerách sa z príchodzích budú spoliehať na skúsenosti stopéra Jana Jelínka, stredových hráčov Lubora Knappa, Mareka Bubenka a Patrika Volfa či nos na góly útočníka Tomáša Medveďa. „Vážim si aj zotrvanie skúseného Attilu Pinteho, ktorý je osobnosťou na trávniku aj mimo neho. Verím, že mu ľudia na jar ešte neraz zatlieskajú za jeho výkony,“ nechal sa počuť Valovič.

Zrejme najzaujímavejšou posilou v oranžovom seneckom drese by mal byť 28-ročný brazílsky útočník Gaúcho, ktorý na západ Slovenska zamieril zo Slavie Praha. Počas svojej kariéry pôsobil okrem Slavie Praha a Sigmy Olomouc aj v mužstvách Krídla Sovietov Samara, Levski Sofia, FC Santos či RCD Mallorca. Do pražskej Slavie prišiel v roku 2006 a v drese „zošívaných“ nastúpil na 36 súťažných stretnutí, v ktorých strelil 7 gólov. „Zostavu na piatkový otvárací jarný súboj proti Žiline si zatiaľ nechám pre seba, ale administratívne nič nebráni tomu, aby Gaúcho nastúpil,“ potvrdil Kriška.

K zimnej príprave tréner poznamenal, že v tíme sa zamerali najmä na konsolidáciu pomerov a nácvik systému a koncepcie hry. „Z pätnástich prípravných zápasov sme vyhrali osem, čo nie je zlé. Niektoré duely mali svoju úroveň, v niektorých bolo cítiť, že sa káder iba zohráva. Vyberať spomedzi 30 hráčov v kabíne nie je jednoduché, ale pokúsime sa zahrať čo najlepšie a zvíťaziť už proti Žiline. Bol by som zlý tréner, keby som svojmu mužstvu neveril,“ uviedol Kriška. Jeho slová krátko doplnila jedna z posíl Tomáš Medveď. „Proti Žiline to môže byť zaujímavý zápas. My proti majstrovi nemáme čo stratiť, len získať.“

Káder FC Senec pre jarnú časť Corgoň ligy sezóny 2007/08:

  • Brankári: Ján Novota, Branislav Rzeszoto, Michal Minár

    Obrancovia: Milan Lukáč, Michal Drahno, Jan Jelínek, Csaba Gábriš, Tomáš Ekhardt, Ján Marcin, Ľuboš Hanzel

    Stredopoliari: Juraj Kuráň, Samuel Füzik, Lubor Knapp, Marek Bubenko, Matej Kováč, Peter Škrabák, Peter Hoferica, Patrik Volf, Robert Šteko

    Útočníci: Atilla Pinte, Tomáš Medveď, Ján Šlahor, Gaúcho, Ľudovít Spót, Jozef Bozsík, Tomáš Kozár

Zmeny v kádri FC Senec počas zimnej prestávky:

Prišli: Tomáš Medveď (Dukla Banská Bystrica), Patrik Volf (FC Melaka/Malaj.), Ján Šlahor (Inter Bratislava), Marek Bubenko (Mutěnice/ČR – III. liga), Michal Minár (Tatran Prachatice/ČR – II. liga), Jan Jelínek (Banants Jerevan/Arm.), Tomáš Ekhardt (Břeclav/ČR – III. liga), Ľuboš Hanzel (Spartak Trnava), Rogério Márcio Botelho známejší pod menom Gaúcho (Slavia Praha/ČR), Lubor Knapp (FC Vítkovice/ČR – II. liga), Branislav Rzeszoto (FC Vysočina Jihlava/ČR – II. liga), Robert Šteko (Inter Zaprešič/Chorv.), Ľudovít Spót (odchovanec z dorastu)

Odišli: Ján Papaj (Tatran Prešov), Ján Slovenčiak (Mouscron/Belg.), Ivan Pecha (Ceahlaul Piatra Neamt/Rum.- I. liga), Martin Koiš a Ján Nemček (obaja Slovan Bratislava), Ján Najman (Artmedia Petržalka), Marek Ujlaky (Spartak Trnava – následne FC ViOn Zlaté Moravce), Martin Valášek (Sparta Praha), Radoslav Augustín (Inter Bratislava), Peter Kitaš (ŽP Šport Podbrezová) – všetkým sa skončilo hosťovanie v Senci

debata chyba