Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hellebrand Trenčínu nepomôže - skončil

Jediným novým hráčom v kádri futbalového klubu AS Trenčín pred je zatiaľ len stredopoliar Juraj Lešták z druholigového klubu ZP Šport Podbrezová. Pôvodne mal byť na Sihoti novou posilou aj 31-ročný defenzívny univerzál Aleš Hellebrand, český veterán sa však napokon rozhodol ukončiť kariéru.

04.01.2006 16:12
debata

 „Hellebrand prišiel do Trenčína a v utorok absolvoval aj úvodný tréning v zimnej príprave. Napokon nám však trochu nečakane oznámil, že sa z osobných dôvodov rozhodol ukončiť kariéru,“ informoval o novinkách z Trenčína generálny manažér Róbert Rybníček.

Novým hráčom je teda zatiaľ len Lešták z Podbrezovej. „Pracujeme ešte na príchode ďalších hráčov. Napriek tomu, že máme vyhliadnuté posily z Corgoň ligy, napokon to asi bude jeden alebo dvaja hráči z druhej ligy. Čo sa týka Prekopa, dohodli sme sa s Olomoucom na predĺžení hosťovania do konca sezóny,“ dodal Rybníček.

Opačným smerom z Trenčína putovali v zimnej prestávke Ivo Krajčovič, ktorému skončilo hosťovanie, a Juraj Križko zasa odišiel na hosťovanie do Zlatých Moraviec. Na Sihoti zaznamenali aj záujem o služby dvoch hráčov. Stredopoliara Michala Kubalu, ktorý dva a polroka pôsobil v Artmedii Bratislava, chce opäť slovenský majster a Stanislava Velického lanári Dukla Banská Bystrica.

„Zatiaľ od nás nikto z našich hráčov neodišiel. Registrujeme záujem o Kubalu aj Velického, ale zatiaľ sme nedostali žiadne konkrétne ponuky. Obaja hráči sa zapojili do zimnej prípravy v Trenčíne,“ reagoval Rybníček.

Futbalisti Trenčína, ktorí prezimovali v tabuľke na 6. mieste, odštartovali v utorok so zimnou prípravou. Trénerovi Ladislavovi Hudecovi, ktorý pôsobí pod hradom Matúša Čáka od leta, sa na úvodnom tréningu pred jarnou sezónou hlásilo 24 hráčov. Zaujímavosťou je fakt, že Trenčania ukončili sezónu predvianočnou predprípravou v posilňovni.

„S jesenným umiestnením osobne spokojný nie som, lebo som si želal, aby sme skončili o stupienok vyššie. Noví tréneri sa však zhostili svojej úlohy dobre a na mužstve je zrejmé, že zmenilo herný prejav k lepšiemu,“ uviedol Rybníček, ktorý k svojim predstavám dodal: „Spokojnosť môžem vysloviť najmä s defenzívou, problémy však máme rovnako ako aj ďalšie mužstvá v Corgoň lige s neefektívnou koncovkou. Teší ma však fakt, že v zápasoch so silnými mužstvami, napríklad v Ružomberku alebo doma s Artmediou, sme predviedli výborné výkony. Práve tam sme sa presvedčili, že máme na viac.“ 

Pred jarnou sezónou došlo v Trenčíne k zmenám aj v realizačnom tíme, hlavnému trénerovi Hudecovi budú asistovať Karol Marko a Jaroslav Machač. V termíne od 8.-14. januára absolvujú futbalisti AS kondičné sústredenie v Rajeckých Tepliciach, inak sa budú pripravovať v domácich podmienkach. 

Prípravné zápa­sy AS Trenčín
17. januára (13.30): AS Trenčín – Vysočina Jihlava
21. januára (13.00): Trenčín – Dolné Vestenice
24. januára (14.00): Trenčín – Duslo Šaľa
27. januára (14.30): Trenčín – Baník Ostrava
28. januára (12.00): Trenčín – FK Hlučín
1. februára (14.30): Trenčín – Slovan Bratislava
4. februára (?): Trenčín – ?
7. februára (14.30): Trenčín – Vítkovice
11. februára (11.00): Trenčín – Zlaté Moravce
11. februára (14.00): Trenčín – Dubnica
15. februára (13.30): Trenčín – Rimavská Sobota
18. februára (14.00): Trenčín – Kunovice
21. februára (15.30): Trenčín – Nové Mesto

debata chyba