Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Výhovorky sú preč, oprel sa Kmotrík do slovanistov. Vyberá nového brankára

Miestami sa zdalo, že generálny riaditeľ futbalového Slovana Ivan Kmotrík mladší na pondelňajšej tlačovej konferencii pred štartom sezóny hovoril pohnutým hlasom.

04.07.2022 17:50
Ivan Kmotrík ml. Foto: ,
Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml.
debata (8)

Najskôr to bolo kvôli dobrým správam…

"Som rád, že tu sedíme s kapitánom Vladom Weissom mladším i trénerom Vladom Weissom starším.

Teším sa, že s takou silou vstupujeme do novej sezóny. Je to pozvánka na nasledujúcu sezónu," povedal Kmotrík.

Ciele sa nemenia. Belasí chcú získať piaty majstrovský titul za sebou. Hlavnou ambíciou je zahrať si skupinovú fázu jedného z európskych pohárov. Podľa toho najúspešnejší slovenský klub aj skladal káder.

Juraj Kucka o podpise zmluvy so Slovanom Bratislava

Video

Slovan priviedol v aktuálnom prestupovom období štvoricu hráčov – stredopoliara Juraja Kucku, stopéra Siemena Voeta, útočníka Erica Ramíreza a dnes skompletizoval prestup krídelníka Giorgiho Čakvetadzeho.

"Dnes sa uzatvárala súpiska na zápasy proti Dynamu Batumi (prvý duel je na programe v stredu o 20.30 na Tehelnom poli, odveta o týždeň v Gruzínsku, pozn.) a všetci štyria budú trénerovi Weissovi k dispozícii,“ vysvetlil Kmotrík.

Priznal, že z kádra budú postupne odchádzať viacerí hráči a pribudne ešte minimálne jedno meno. Posilu v klube riešia na brankárskom poste.

Šéf Slovana potvrdil, že to bude jeden z medializovanej trojice František Plach (Piast Gliwice), Matúš Macík (Sigma Olomouc) alebo Václav Hladký (Ipswich Town).

Národný futbalový štadión Čítajte viac Stredopoliar, ktorého Weiss dobre pozná. Slovan predstavil ďalšiu posilu

"Áno, sú to správne informácie,“ pritakal Kmotrík. "Chceme k Adriánovi Chovanovi ďalšieho brankára. Verím, že v najbližších dňoch vyriešime aj túto otázku. “

Lenže potom prišli aj zlé správy, pri ktorých Kmotríkovi zmizol úsmev z tváre…

Na tlačovej konferencii viackrát apeloval na priaznivcov Slovana. Verí, že záujem o lístky na Batumi bude vyšší, ako momentálne je.

Najlepší futbalisti sezóny 2021/22 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
65. Patrik Schick - Bayer Leverkusen.

"Doposiaľ sa predalo zhruba päťtisíc vstupeniek. V roku 2019 bolo na 1. predkolo Ligy majstrov so Sutjeskou Nikšič cez jedenásťtisíc. Robíme maximum, aby sme prilákali viac ľudí na štadión.

Ak máme v kádri 8–9 reprezentantov a ľudia ich nechcú vidieť, tak je niečo zle. V minulosti boli výhovorky, že nemáme nový štadión alebo covid. Teraz obe pominuli.

Nastal čas, aby sa fanúšik Slovana prebudil. Bez jeho podpory nie je možné, aby videl v klube takú kvalitu, aká tam je teraz,“ vyhlásil Kmotrík.

SR Bratislava Slovan futbal Kmotrík Čítajte viac Kmotrík exkluzívne: Pre koho to robíme? To sa pýtam stále častejšie

Reagoval aj na porovnávanie Slovana s maďarským Ferencvárosom Budapešť, Legiou Varšava, Rapidom Viedeň či Slaviou Praha.

"Každý by chcel, aby sme dosahovali podobné výsledky a to sa nám darí. Máme štyri tituly za sebou, z ostatných troch rokov sme hrali skupinovú fázu európskeho pohára.

Máme aj moderný štadión ako konkurenti. Lenže priemerná návštevnosť Slavie v uplynulej sezóne bola 13-tisíc, Legie 15-tisíc a Slovana 3,5 tisíca divákov.

Je čas sa nad tým zamyslieť. Som presvedčený, že Batumi bude mať vypredané a chcel by som, aby to tak bolo aj tu.

Bohužiaľ, je to asi len môj sen. Loptička je na strane fanúšikov. Uvidíme, či si vážia všetko to, čo sme pred sezónou urobili, “ doplnil Kmotrík.

Karim Benzema Čítajte viac Slovák chýba, Čech nie, prepadák Ronalda s Messim. Zvolili hráčov sezóny

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml.