Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dve tváre majiteľa Neapola. Prerušil rozhovor a napadol kameramana, za postup sľúbil lákavú odmenu

Taliansky futbalový klub SSC Neapol a jeho prezident Aurelio De Laurentiis môžu od Európskej futbalovej únie (UEFA) dostať mastnú pokutu.

12.03.2024 15:26
Aurelio De Laurentiis Foto:
Aurelio De Laurentiis pred januárovým superpohárom.
debata

Šéf klubu spod Vezuvu totiž v pondelok sotil do kameramana televízie Sky Sports, ktorá vysielala rozhovor s útočníkom Matteom Politanom pred utorkovou odvetou osemfinále Ligy majstrov na pôde FC Barcelona.

Uvedené interview vysielali naživo, keď sa De Laurentiis vrútil na ihrisko a kričal: „Politano! Politano! S tebou (Sky) nemá dovolené hovoriť.“

Futbalista nútene odišiel a pobavene sa usmieval. Prezident SSC sa potom otočil ku kamere, nadával a potom sotil do kameramana. Ten musel spraviť niekoľko krokov vzad, aby nestratil rovnováhu.

Talianske médiá v súvislosti s incidentom uviedli, že De Laurentiis povolí rozhovory s hráčmi iba s neapolskými novinármi alebo žurnalistami, ktorí podporovali SSC Neapol.

"Sky Sports rozhoduje o tom, kto s kým urobí rozhovor. Nemám slov k tomu, čo sa stalo nášmu novinárovi a nášmu kameramanovi.

Odsudzujem to bez ďalších komentárov," uviedol na sociálnej sieti X riaditeľ stanice Federico Ferri a doplnil: „Jedna vec je istá – budeme pokračovať s profesionalitou, presnosťou, dôveryhodnosťou a zdvorilosťou.“

Aurelio De Laurentiis vo februári pozastavil konanie predzápasových tlačových konferencií, výnimkou sú len tie povinné v Lige majstrov.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Veľká pocta pre Lobotku, tréner Xavi ukázal na Slováka: Chcel by som ho vidieť v Barcelone

Zakázal tiež rozhovory svojich hráčov s televíziou DAZN, ktorá vysiela každý zápas talianskej Serie A.

Futbalisti SSC už v utorok večer absolvujú v Barcelone odvetu osemfinále LM. V prvom súboji zverenci trénera Francesca Calzonu, ktorý vedie aj slovenskú reprezentáciu, remizovali v domácom prostredí 1:1.

Lobotka a spol. však v Katalánsku budú mať o motiváciu postarané. Talianský denník La Gazzetta dello Sport informoval, že De Laurentiis slúbil hráčom odmenu 10 miliónov eur, ak cez Barcu postúpia.

Neapol by na tom finančne iba získal. Štvrťfinále LM by úradujúcemu talianskemu majstrovi zaručilo miestenku na Majstrovstvá sveta klubov v roku 2025. Ten prešiel zásadnými zmenami a Neapol by zinkasoval 50 miliónov eur iba za účasť.

Krásne partnerky futbalistov Realu a Neapola Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Futbalistov Realu Madrid a SSC Neapol budú vo...
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #barcelona #Neapol #kameraman #Aurelio De Laurentiis