Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík sa teší na teplákové Vianoce

Kapitán talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Marek Hamšík vianočný čas tradične trávi v rodnom kraji. V najvyššej talianskej súťaži je totiž počas Vianoc krátka prestávka.

22.12.2015 16:23
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

„Voľno sme dostali na päť dní, hneď po sviatkoch sa musíme hlásiť v klube, lebo už 6. januára je na programe ďalšie kolo ligy,“ vysvetlil odchovanec tímu Jupie Podlavice dôvod svojho krátkeho pobytu v rodnom meste. Možno práve duel, ktorý mužstvo spod Vezuvu odohrá na Troch kráľov, bude pre 28-ročného rodáka z Banskej Bystrice naozaj pamätný.

„Štatistiky si dosť pozorne sledujem, preto viem, že sa blíži moje 300. stretnutie v Serie A. Prvý zápas v nej som odohral v drese Brescie. Vtedy som ešte nemal ani 18 rokov. Bol to veľký okamih v mojom futbalovom živote,“ zareagoval skúsený stredopoliar s výbornou kopacou technikou na otázku, či vie, čo naňho v najbližších dňoch nového kalendárneho roka v Taliansku čaká.

„Na vystúpenie v Serie A s poradovým číslom päťdesiat, sto alebo stopäťdesiat či dvesto si v tejto chvíli naozaj už nespomínam. Takú pamäť nemám,“ pokračoval 83-násobný reprezentant Slovenska a účastník majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike. V drese A-tímu SR doteraz dal 17 gólov, čo ho v historických tabuľkách zaradilo už na 3. miesto. Vo farbách svojho súčasného zamestnávateľa dosiahol 77 zásahov, ostatný z nich v úspešnom zápase 17. kola na pôde Atalanty Bergamo (3:1).

Hamšík po predstavení prežíval zmiešané pocity. V súboji totiž jeden pokutový kop premenil, druhý však nie. „Riadne sa mi rozbúchalo srdce, keď lopta vtedy iba trafila žrď. Samozrejme, kamaráti si ma na sociálnych sieťach okamžite začali ‚vychutnávať‘. Našťastie, všetko je to v rámci kamarátskych žartov a podpichovačiek,“ odpovedal bývalý hráč Podlavíc, ŠK Slovan Bratislava a Brescie na otázku, či je pravda, že po nepremenenej jedenástke v už nadstavenom čase sa stal hrdinom niekoľkých žartov a vtipov na známej sociálnej sieti.

„Kto nejde zahrávať pokutový kop, ten ho nemôže pokaziť. Kto sa však na to v zápase podujme, môže urobiť aj chybu. Pre mňa je to signál, že penalty musím ešte viac trénovať, viac sa zdokonaľovať,“ dodal Marek Hamšík na margo zahodeného pokutového kopu v nadstavenom čase spomenutého stretnutia.

„Zvíťazili sme na ihrisku, odkiaľ sa nezvyknú nosiť body. Preto si tento výsledok veľmi vážime. Teraz nám do kariet zahrala prehra Interu Miláno s Laziom Rím 1:2, takže s odstupom jedného bodu sme zostali v hre o majstrovský titul. Takáto situácia v Neapole nebola 25 rokov. Všetci si to uvedomujeme a usilujeme sa, aby sme medzi vážnymi kandidátmi na primát zostali až do úplného záveru tohto súťažného ročníka,“ zdôraznil autor piatich veľmi cenných gólov v nedávnej úspešne zvládnutej kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska.

Zverenci Jána Kozáka práve vo chvíli, keď Hamšík v dueli s Luxemburskom dosiahol svoj piaty gól týchto eliminačných bojov, dostali predčasný vianočný darček. Veľmi pekný a vzácny vianočný darček. Veď Slovensko na kontinentálnom šampionáte ešte nikdy v ére štátnej samostatnosti neštartovalo. Aký najkrajší darček dostal Marek Hamšík rovno pod stromček ako dieťa? „Otec mi spomínal, že raz som dostal pod stromček obrovský traktor s veľkými kolesami, ktoré sa mi na autách a najmä autobusoch vždy veľmi páčili. To bol asi vianočný darček, z akého som mal ako malé dieťa najväčšiu radosť,“ priznal kapitán SSC Neapol.

Aj keď si Hamšík od športovania cez Vianoce na Donovaloch oddýchne, športovej móde a oblečeniu zostane verný: „S priateľmi sme sa už dávnejšie dohodli, že tento rok si na Donovaloch urobíme teplákové Vianoce, takže povinné oblečenie budú tepláky.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík