Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Weiss sa hnevá: Penalta, roh? Nemali byť. Podporil ho aj Zeman

Favorizovanej Kodani boli po väčšinu zápasu (minimálne) vyrovnaným súperom. Futbalisti Slovana však napokon v premiére v Konferenčnej lige UEFA podľahli dánskemu zástupcovi na Tehelnom poli 1:3.

17.09.2021 06:54
slovan Foto: ,
Takto sa futbalisti Slovana tešili z vyrovnávajúceho gólu v zápase s Kodaňou.
debata (20)

K výsledku, ktorý nie úplne odzrkadlil dianie na trávniku, prispeli aj viaceré sporné situácie.

Slovenský šampión inkasoval prvý gól po rohovom kope, ktorý sa kopať nemal. Lopta sa totiž po súboji Kankavu s jedným z hosťujúcich hráčov nedostala za bránkovú čiaru celým objemom.

Na 3:1 zvýšila Kodaň z pokutového kopu, ktorý tiež vyvolal množstvo vášní. Možnosť zahrať loptu z bieleho bodu totiž dostali hostia znovu po spornom rozhodnutí.

„Videl som na videu, že roh ani penalta neboli. Nemôžem sa vyjadriť k rozhodcom, klub alebo aj ja by sme dostali pokutu. Snáď však môžem povedať, že nerozumiem, prečo na takýchto zápasoch nie je VAR. Je v slovenskej lige, hocikde, ale nie v Konferenčnej lige,“ rozhovoril sa tréner Slovana Vladimír Weiss.

Podľa neho by videotechnológia posúdila niektoré zo sporných verdiktov talianskeho rozhodcovského tria Fabbri (hlavný) Peretti, Bindoni inak.

Vladimír Weiss Čítajte viac Slovan hral so srdcom, súper bol futbalovejší. V Bratislave nezostal ani bod

„Žltá karta Božikovovi bola úplne za nič. Bol to technický nedostatok, nie úmyselná ruka. V každom zápase inkasujeme v 5. minúte kartu skoro za nič. Vždy ten silnejší alebo skúsenejší má trochu navrch aj v Európe,“ dodal Weiss.

Bývalý reprezentačný kouč nebol jediný, komu sa výkon arbitrov nepozdával.

„To vidíte aj na očiach hráča, že si jedenástku nepýtal. Povedal by som, že tam faul ani nebol,“ hodnotil pokutový kop zo 68. minúty spolukomentátor RTVS Marián Zeman.

Slovan sa najbližšie predstaví v Konferenčnej lige 30. septembra, keď pocestuje na horúcu pôdu do Solúnu.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #FC Kodaň #Konferenčná liga UEFA