Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Weiss - 35

Oplatí sa zapamätať si toto číslo vedľa mena Vladimíra Weissa. Nedávno na finálovom turnaji ME odohral presne toľko minút. Je to vizitka slovenskej futbalovej ligy.

22.07.2021 16:15
SR Futbal LM 2.predkolo 1.zápas Slovan YB Bern BAX Foto: ,
Vladimír Weiss v súboji proti Bernu.
debata (2)

Na šampionáte sa predstavili národné tímy 24 krajín, ale len Fíni boli na tom podobne ako Slováci.

Hoci tí mali aspoň Daniela O'Shaughnessyho, výraznú oporu z Helsínk, ktorá odohrala v turnaji plný počet minút. Poliaci mali z domácej ligy štyroch, Česi jedenástich, Maďari dvanástich futbalistov…

A, mimochodom, Weiss je všetko možné, len nie – ako sa teraz populárne vraví – „produkt“ slovenskej ligy. Vyrastal v zahraničí a doma si zahral až po tridsiatke.

SR Futbal LM 2.predkolo 1.zápas Slovan YB Bern BAX Čítajte viac Zvracal v kabíne, mal podozrenie na otras mozgu. Opora Slovana prežila horor

Slovenskej lige vymýšľajú rôzne prívlastky, ktoré majú dokazovať, aká je silná a úspešná. Nie odborníci, ale marketingoví babráci, ktorí sa falošne, mimo ihriska, usilujú dvíhať jej úroveň.

Najčastejší je argument, že na Slovensku máme jednu z najmladších ligových súťaží. Toto však nie je súťaž o tom, kto postaví najmladšie mužstvo. To by bolo príliš jednoduché. Toto je súťaž, kto má najkvalitnejší tím, ktorý najviac pobaví fanúšikov a pomôže slovenskému futbalu.

O tom, ako je na tom liga, hovoria výsledky jej lídrov v európskych pohároch. Tohtoročný účet ešte nie je uzavretý, ale veľa predchádzajúcich sezón ponúka jasný odkaz. Nestačí porovnávanie medzi sebou, ale najmä s primeranou konkurenciou z iných krajín.

Ak budú slovenské kluby pravidelne hrávať v skupinách aspoň druhotriednej európskej súťaže, začne sa blýskať na lepšie časy.

slovan, bern, zmrhal, ratao Čítajte viac Všetko je otvorené. Slovan pocestuje do Švajčiarska s nádejou

Štartuje nový ročník futbalových súťaží. Stálo by za úvahu, keby si kluby namiesto často vágnych predsavzatí, dali cieľ „dodať“ do národného tímu aspoň jedného hráča ako výsledok ich celoročného úsilia.

Aby nabudúce, keď sa Slováci prebojujú na nejaký veľký turnaj, nebol v tíme Weiss či niekto druhý v reprezentačnom drese jediný zo slovenskej ligy…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga